Rootkit Info
Image default
Aanbiedingen

4 manieren om uw kennis over compliance te vergroten

 

Compliance wordt steeds belangrijker voor bedrijven. Het niet naleven van de regels en richtlijnen die gelden, kan leiden tot hoge boetes, maar ook tot reputatieschade, een verlies van vertrouwen van stakeholders en zelfs juridische consequenties. Het is daarom belangrijk om als ondernemer goed op de hoogte te zijn van de wetten en regels en hoe u deze kunt toepassen. Maar hoe vergroot u nu uw kennis over compliance? Hieronder delen we graag vier manieren met u.

 

Lees vakliteratuur over het onderwerp compliance

 

Een goede eerste stap om uw kennis over compliance uit te breiden, is door vakliteratuur te lezen. Zo zijn er tal van blogs, artikelen en boeken te vinden over dit onderwerp. Door vakliteratuur te lezen over compliance en regelgeving, blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Ook kunt u zo inzicht krijgen in de manier waarop andere bedrijven met dit thema omspringen en hoe zij compliance in de dagelijkse bedrijfsvoering implementeren. Tevens kunt u zich verder verdiepen in specifieke onderwerpen. Denk aan milieuregelgeving of de privacywetgeving.

 

Volg (online) trainingen en cursussen

 

Uw kennis over compliance kunt u bovendien vergroten door middel van trainingen en cursussen. Verschillende organisaties bieden trainingen en cursussen aan. Deze kunnen op locatie worden aangeboden, maar er zijn ook cursussen die u online kunt volgen. Bent u bijvoorbeeld van plan om een compliance management tool in te zetten binnen uw organisatie? Maar weet u niet zo goed hoe of wat? Volg dan eens een gratis online Pharius training om alle ins en outs over deze compliance software te leren.

 

Praat met en laat u adviseren door experts

 

Twee weten altijd meer dan één. Het is dan ook aan te raden om met experts over compliance te praten. Door met experts over compliance te praten, kunt u niet alleen uw kennis vergroten, maar kunt u tevens handige tips en adviezen ontvangen. Laat u adviseren en krijg inzicht in de complexiteit van bepaalde regels en hoe u deze het beste kunt toepassen in uw eigen organisatie.

 

Doe praktijkervaring op

 

Last but not least: doe praktijkervaring op. Daar leert u uiteindelijk nog het meeste van! Door compliance in de dagelijkse werkzaamheden te integreren, krijgt u een beter begrip van hoe de regels in de praktijk werken. Het kan daarom nuttig zijn om zelf bij de implementatie en monitoring ervan betrokken te zijn.