Originele Kever parts van Paruzzi

Op zoek naar een kit om je wagen om te bouwen tot Baja Kever? Paruzzi heeft complete bouwpakketten in de aanbieding. Allereerst een toelichting op de naam Baja, voluit Baja California. Zo heet de staat van Mexico op het noordelijke deel van het schiereiland Neder-Californië. In het westen grenst de staat aan de Grote Oceaan; in het oosten aan de Golf van Californië; in het noorden aan Sonora, Californië en Arizona; in het zuiden aan Baja California Sur. Het overwegend woestijnachtige gebied wordt van oudsher gebruikt als tussenstop voor Mexicanen die onderweg zijn naar de VS. En dan de link met de Kever. Toen deze Volkswagen naar Amerika kwam, werd hij al snel ingezet als racewagen. Bijvoorbeeld tijdens de Baja 1000 race, inderdaad in Baja Mexico. De auto werd aangepast om klimmen en dalen op de vele zandduinen mogelijk te maken. De voor-  en achterkant werden eraf gezaagd en vervangen door kortere, polyester delen. De Kevers werden zo lichter en beter manoeuvreerbaar.

Zie je op paruzzi.com een Kever motor te koop staan voor jouw VW? Je kunt ‘m direct bestellen. Aangezien de motor helemaal op jouw wensen wordt afgesteld, is ‘ie niet meteen leverbaar. Reken op een week of drie. Tips voor de installatie vind je volop bij Paruzzi. De volgende technische tools komen vast van pas:

-bouwjaarherkenning;

-motorherkenning;

-stroomverdeler- / ontstekingstool;

-motorcalculator;

-versnellingsverhoudingencalculator.

In het Paruzzi Magazine staan aanvullende adviezen. Zie het als een online technische handleiding om zelf te kunnen sleutelen aan je klassieke Volkswagen. Alle modellen komen aan de orde: Kever, Karmann Ghia, VW Bus, VW type 3 en type 4 en de VW Golf. Het Magazine is via de site te lezen, maar je kunt het ook downloaden en eventueel printen.

Voor vandaag sluiten we af met de adresgegevens van Paruzzi. De klantenservicemedewerkers beantwoorden graag al je vragen en je kunt een afspraak maken om langs te komen.

telefoon: +31(0)113-503555

fax: +31(0)113-503255

email: sales@paruzzi.com

adres: Kreeft 16, 4401 NZ Yerseke

https://www.paruzzi.com/nl

Rijbewijs halen? Eerst je theorie examen maken

Kan je niet wachten tot je je rijbewijs hebt bemachtigd? Daar moet je eerst wat dingen voor doen. Ten eerste ga je op zoek naar een goede rijschool bij jou in de buurt. Let hierbij niet alleen op de kosten, het slagingspercentage van de rijschool is eigenlijk belangrijker, je wilt immers zo snel en goed mogelijk slagen voor je praktijkexamen.

Vanaf de leeftijd van 17 jaar mag je rijexamen doen bij het CBR. Voordat je mag laten zien of je goed genoeg kan autorijden moet je gezond genoeg verklaard zijn zodat het zeker is dat je veilig kan autorijden. Ook moet je van te voren je theorie examen gehaald hebben. Vanaf 16 jaar kan je je theorie examen al halen. Wanneer je hiervoor geslaagd bent is het theoriecertificaat anderhalf jaar geldig, let hier dus goed op. Tijdens het theorie examen kan je laten zien dat je de verkeersregels goed kent, verkeersinzicht hebt en dat je gevaar herkent.

Hulp nodig bij leren? Volg een theoriecursus van 123-theorie

Krijg je vaak te horen dat het best lastig is om te slagen voor het theorie examen? En zie je er daarom best wel tegenop? Dan kan je ervoor kiezen om een theoriecursus te volgen. Er worden veel theoriecursussen aangeboden, maar bij 123-theorie zorgen we er voor dat jij je auto theorie in 1 dag haalt!  

Wij hebben bij 123-theorie een unieke manier van lesgeven ontwikkeld, waardoor je kans van slagen binnen 1 dag zeer groot is. In de ochtend krijg je les van onze docent. Met praktijkvoorbeelden en een goede en rustige uitleg wordt alle lesstof aan jou aangeleerd. Na de uitleg en het leren van de theorie is het tijd om oefen examens te gaan maken. Deze zijn hetzelfde als het examen bij het CBR, een betere voorbereiding is er niet!

In de middag ben je helemaal klaar voor het examen. Samen met de andere leerlingen vertrekken we naar het CBR. De theorie zit lekker vers in je hoofd dus je zal zeker slagen!

Altijd een locatie bij jou in de buurt

Of je nou een theoriecursus in Deventer, Den Haag of Leiden wilt volgen, bij ons kan het! Om het voor iedereen mogelijk te maken om mee te kunnen doen met onze cursus, bieden wij door heel Nederland onze theoriecursus aan. Raadpleeg onze site voor alle locaties en cursusdata.

 

https://www.123-theorie.nl/

Gelijk Geslaagd is een zeer goed adres voor motor theoriecursussen

Zoek jij een goed adres waar je een cursus voor motortheorie kunt volgen? De theorie cursussen van Gelijk Geslaagd zijn absoluut een aanrader. Het slagingspercentage is zeer hoog. Bijna iedereen slaagt meteen de eerste keer voor het theorie examen.

Naast het hoge slagingspercentage is er nog een heel groot voordeel. De cursus heeft de duur van maar 1 dag! Gelijk Geslaagd regelt het zelfs zo dat je op dag van de cursus ook je examen gaat maken. Het kost dus weinig van je tijd om deze cursus te volgen. Daarbij werkt het ook erg goed om het examen te maken vlak nadat de theorie aangeleerd is. Je kent de theorie dan nog erg goed, waardoor je minder tot geen fouten zult maken.  

Alles wordt van begin tot het eind voor je geregeld

De cursus gaat vroeg in de ochtend van start. Bijna altijd is de aanvang om 07.00 uur. Gelijk Geslaagd regelt na je inschrijving alles voor je. Je krijgt van hen via de mail het adres waar je verwacht wordt voor de cursus. Ook de aanvangstijd wordt hierin vermeld. Het cursusmateriaal dat tijdens de cursus wordt gebruikt ligt in het lokaal klaar voor je, je hoeft hier niks zelf voor te kopen. Om examen te mogen doen bij het CBR dien je van te voren een plek te reserveren. Ook dit doet Gelijk Geslaagd voor je. Ze reserveren je examenplek en hebben op de dag van de cursus het reserveringsnummer voor je. Drankjes en een lekkere lunch zitten ook bij de cursus inbegrepen. Evenals het vervoer naar het CBR en weer terug naar de cursuslocatie, indien dit nodig is. Bij sommige locaties ligt de cursuslocatie zo dicht bij de locatie van het CBR dat er naar het CBR gelopen kan worden.

Het enige waar je zelf aan moet denken om mee te nemen is een geldig legitimatiebewijs. Deze moet je bij het CBR laten zien, zonder geldige legitimatie mag je je examen niet maken.

Kies zelf je cursuslocatie

Je kan kiezen uit meerdere locaties. Zo kan je de motortheorie in Eindhoven, Arnhem, Amsterdam, Breda, Goes, Nijmegen, Tilburg en Utrecht volgen.

https://www.gelijkgeslaagd.com/

De tweedehands Peugeot 107

De 107 is een auto van het Franse merk Peugeot. De tweedehands Peugeot 107 is een leuke auto voor iemand die op zoek is naar een echte stadsauto. Zo kun je de 107 namelijk wel omschrijven. De 107 wordt al sinds 2005 geproduceerd. De auto maakt overigens onderdeel uit van een joint venture project. Citroën en Toyota hebben auto’s die sterk overeenkomen met de 107. Zo heeft Toyota de Aygo en heeft Citroën de C1. Alle drie de auto’s zijn overigens zeer betrouwbaar. In 2009 heeft de Peugeot 107 een facelift gekregen. Wie een tweedehands Peugeot 107 met facelift wil, kiest dus voor een Peugeot met bouwjaar 2009 of nieuwer. Overigens heeft de 107 in 2014 een opvolger gekregen, namelijk de 108.

 

De tweedehands Peugeot 107 is een leuke investering als je op zoek bent naar een compact autootje. Wanneer je in de stad woont, is de auto bijvoorbeeld ideaal. Dankzij het kleine formaat kun je de auto vrijwel overal kwijt. Je kunt de 107 overigens zowel met 3 als met 5 deuren krijgen. De auto is alleen in hatchback-model te verkrijgen.

Een zeer betrouwbare auto

De Peugeot 107 is over het algemeen ontzettend betrouwbaar. Zo zouden eigenaren van deze auto in de eerste 4 jaren nauwelijks problemen ervaren. Wanneer je een oudere auto hebt, is er natuurlijk altijd het risico dat je een keer pech krijgt. Toch hoef je daar niet bang voor te zijn als je de auto gewoon goed controleert zodra je hem koopt en voldoende laat onderhouden. Sluit voor de zekerheid wel altijd een abonnement af bij een pechhulpdienst, zoals RoadGuard bijvoorbeeld. Mocht je dan ooit een keer pech krijgen, dan kom je in ieder geval niet stil te staan zonder dat je weet wat je moet doen. Je kunt dan altijd hulp krijgen wanneer de auto niet meewerkt.

 

Rootkitinfo

Met je roze papiertje op pad

Tijd om het roze papiertje te behalen, dat is tijd voor jezelf in te schrijven bij rijschool Wierden. Ben je 18 geworden of ben je al wat ouder en is het nu de tijd om eindelijk dat roze papiertje te behalen? Haal je rijbewijs en ga lessen bij rijschool Wierden om daarna veilig op pad te kunnen..

Start met lessen

 Begin je voor het eerst met je rijbewijs? Dan is het handig om een pakket te boeken. In een pakket zitten meerdere rijlessen gebundeld. Dat is vaak goedkoper dan een enkele rijles af te nemen. Je bepaalt zelf hoeveel rijlessen je in je pakket wilt laten opnemen en hoe vaak per week je wilt lessen. Veel leerlingen kiezen ervoor om 1 of 2 keer per week rijles bij de rijschool Wierden te volgen, één rijles duurt 60 minuten. Een enkele rijles is namelijk zo voorbij.

Een tussentijdse toets al voorbereiding

Na een aantal rijlessen bij de rijschool Wierden – gemiddeld lig het aantal rijles op 30 lessen – ben je klaar voor het examen. Voordat je het rijexamen kan doen heb je eerst een tussentijdse toets. In een tussentijdse toets kun je testen of je klaar bent voor het officiële examen. Ook kun je een vrijstelling voor je speciale verrichtingen verkrijgen bij je tussentijdse toets. Denk bijvoorbeeld aan achteruit inparkeren of helling trekken. De tussentijdse toets verloopt op dezelfde manier als het praktijkexamen van het CBR. Het is dus een goede oefening om alvast wennen aan het moment waarop je straks echt gaat afrijden. De rijschool Wierden bereid je je daar  goed op voor. Nadat je geslaagd bent voor de tussentijdse toets kun je afrijden voor je examen. Je theorie certificaat moet dan al wel binnen zijn. Bij rijschool Wierden zit dit er al bij inbegrepen. Daarna mag je voor je praktijkexamen op. Maar voordat het zover is, begin je eerst met je eerste rijles bij rijschool Wierden.