Rootkit Info
Image default
Vervoer en transport

De aanhangwagens van HAPERT

HAPERT Aanhangwagens is een Nederlandse aanhangwagenbouwer die bekend staat om aanhangers van de meest robuuste en betrouwbare kwaliteit. HAPERT Aanhangwagens ontwerpt en produceert aanhangwagens tot 3500 kilogram. De HAPERT Aanhangwagens zijn speciaal ontworpen voor gebruik door ondernemers en biedt voor elke klus een passende aanhanger.

HAPERT biedt verschillende categorieën aan aanhangwagens aan. Dit zijn de transport aanhangers, de open aanhangwagens, gesloten aanhangwagens en kipper aanhangwagens. Ook biedt HAPERT een aanhangwagen voor particulieren aan; de HAPERT Amigo.

HAPERT aanhangers zijn vooral bedoeld voor ondernemers zoals hoveniers, bouwvakkers en wegenbouwers. Een uitzondering hierop is de HAPERT Amigo. Deze mag dankzij het maximaal bruto laadvermogen ook getrokken worden met alleen een rijbewijs B.

De meest multifunctionele aanhangwagen is de HAPERT Azure. Deze open aanhanger is geschikt voor vrijwel alle vervoersklussen en kan worden getransformeerd naar een dichte aanhangwagen door een huif op de aanhangwagen de plaatsen. De Azure van HAPERT is leverbaar als 1-assige, 2-assige en 3-assige aanhanger. Verder kan deze open aanhangwagen worden gemaakt als L versie (een bakwagen met de wielen naast de laadvloer) en als H versie (een plateauwagen met de wielen onder de laadvloer). De laadvloer is normaliter het breedst bij de H versie doordat de volledige breedte van de aanhangwagen benut kan worden.

Een ander model van HAPERT Aanhangwagens is de HAPERT Indigo. Deze aanhanger is bedoeld voor het vervoeren van voertuigen en rollende machines en is verkrijgbaar als 2-assige en 3-assige variant. De HAPERT Indigo heeft een LF variant die speciaal is bedoeld voor het vervoeren van machines zoals gravers en hoogwerkers. De HT variant is ontworpen om gebruikt te worden voor het vervoeren van auto’s. Dit wordt ook wel een autoambulance genoemd. De HAPERT transportaanhangwagen wordt ook als hydraulisch kantelbare versie gemaakt om de oprijhoek te minimaliseren. Dit is de HT variant.

De HAPERT Cobalt is de kipper aanhangwagen van het Nederlandse merk. Deze aanhangwagen is ideaal voor het snel lossen van bijvoorbeeld puin en zand. De kipper aanhangwagen wordt gemaakt in de Cobalt HB variant en de Cobalt HM variant. De HAPERT Cobalt HB is een achterwaarts kantelbare kipper. De Cobalt HM van HAPERT is een driezijdig kantelbare kipper.

De gesloten aanhangwagen van de Brabantse aanhangwagenbouwer heeft de naam Sapphire. Deze aanhangwagen is helemaal op maat samen te stellen en kan gemaakt worden als 1-assige, 2-assige en 3-assige uitvoering. Ook kan gekozen worden voor een L-versie waarbij de wielen naast de laadvloer zitten en voor een H-versie waarbij de wielen onder de wagen zetten. De Sapphire van HAPERT kan ook worden gemaakt als koelwagen.

Ten slotte is er nog de HAPERT Amigo. Deze bakwagen is ontworpen voor gebruik door particulieren en heeft een maximaal bruto laadvermogen van 750 kilogram. Dit zorgt er voor dat de Amigo mag worden getrokken met een gewoon B rijbewijs.