Rootkit Info
Image default
Aanbiedingen

Dit is waarom je moet kiezen voor EPDM!

Of je nou je dak voor het eerst wilt laten bedekken, dit opnieuw wilt doen of je alleen maar op zoek bent naar een beetje informatie omtrent dakbedekking: het is goed dat je bij dit blog terecht bent gekomen. Wij vertellen je in dit blog namelijk graag meer over de zogeheten ‘EPDM dakbedekking’. Niet alleen gaan we in op de voor- en nadelen van deze dakbedekking, maar ook gaan we eens een kijkje nemen in hoeverre deze dakbedekking iets voor jou zou zijn. Lees dus gauw door als je erachter wilt komen of jij binnenkort EPDM dakbedekking op jouw dak hebt liggen!

Wat is EPDM?

Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, beter bekend als EPDM, is een synthetische vorm van rubber. Na het vermengen van eerder genoemde stoffen worden er aan dit mengsel roet, zwavel en andere onbekende stoffen toegevoegd. Deze massa wordt vervolgens verhit tot extreem hoge temperaturen. Hierdoor veranderen deze stoffen in een zeer elastisch materiaal: EPDM. Eind jaren 50 werd EPDM bedacht in het Midden-Oosten. Het zou goed bestand moeten zijn tegen UV-straling en grote temperatuurschommelingen. Dit materiaal moest namelijk temperaturen tussen -75 en +125(!) graden kunnen doorstaan. Daarnaast mocht het bij hoge temperaturen niet verouderen of verweken.

Waar kun je EPDM voor gebruiken?

Doordat EPDM extreem hittebestendig is en goed tegen UV-straling kan, kun je EPDM uitstekend gebruiken als dakbedekking en als ondergrond van vijvers of waterbassins. Op platte daken vinden we vaak een combinatie van EPDM en grind terug. De isolatiewaarde is op deze manier namelijk een stuk hoger. Voor vijvers biedt EPDM ook een uitkomst. Omdat EPDM waterdicht en in grote stukken verkrijgbaar is, heb je geen last van vijverwater dat ontsnapt door gaten in de ondergrond van je vijver. Ook zullen scherpe voorwerpen of takken verleden tijd zijn door het gebruik van EPDM! 

Het monteren van EPDM

Doordat EPDM erg licht en flexibel is, is het eenvoudig te monteren op je dak of onder in je vijver. Hiernaast is EPDM in grote stukken verkrijgbaar. Niet alleen maakt dit het hele montageproces een stuk makkelijker, maar ook hoef je je geen zorgen te maken over zaken als waterschade. Wanneer kies jij voor EPDM?

 

https://www.epdm-tigt.nl/