Rootkitinfo

Gashaard

De gashaard heeft jarenlang in het middelpunt van de belangstelling gestaan. Eerst als efficiënte verwarmingsbron die onze huizen verwarmde en hielp bij het bereiden van ons voedsel, later kwam steeds meer de nadruk te liggen op het sfeeraspect. De blauwe vlammen die altijd verbonden leken aan de gashaard waren niet meer wat we wilden zien, het vuurbeeld moest levendiger worden en meer karakter krijgen. We wilden het gemak van de oude vertrouwde gashaard met het nostalgische sfeereffect dat we vooral kenden van de houtkachel. Het vuurbeeld is steeds belangrijker geworden en fabrikanten hebben hierom enorm geïnvesteerd in nieuwe manieren om van de gashaard een sfeermaker te maken. En wanneer we naar de laatste generatie gashaarden kijken, dan kunnen we niets anders zeggen dan dat er indrukwekkende stappen genomen zijn!

Brandend hout heeft een bepaalde magie die ons al duizenden jaren boeit. Het onvoorspelbare karakter en gedrag van gecontroleerd vuur zorgen voor een schouwspel waar we wel naar kunnen blijven kijken. Dit wispelturige vuurbeeld was een uitdaging voor gashaardfabrikanten. Natuurlijk vuur wakkert soms even fel en dan plots weer heel bedeesd. Hoge snelle vlammen wisselen elkaar af met langzaam druipende vuurtongen in een onnavolgbare volgorde. Dit gedrag was lange tijd niet makkelijk te vertalen naar het betrouwbare, maar saai voorspelbare gasvuur. Maar de tijden zijn verandert!

De moderne gashaard zit boordevol slimme brandertechnieken en geavanceerde software. Door deze branders onzichtbaar te verstoppen in levensechte brandhoutimitaties is de houtvuurillusie compleet! Het vuur in een moderne gashaard leeft, heeft karakter en lijkt zich even wispelturig te gedragen als het klassieke houtvuur. Gashaarden dragen nu zoveel meer bij dan alleen warmte! Het zijn sfeermakers bij uitstek geworden. De authentieke haardbeleving is nu niet meer slechts voorbehouden aan de houtkachel. Het gezelligste plekje in uw huis kan nu ook prima worden aangedreven door gas! 

Maar het levendige vuurbeeld is niet enkel uiterlijk vertoon! Het lost ook een ander probleem op! In onze kleine goed geïsoleerde woningen is er al gauw teveel warmte. We gebruiken de haard steeds meer als bijverwarming en hebben alternatieven gevonden om ons huis te verwarmen. Onze warmtebehoefte is lager geworden en daarom kunnen we ons qua temperatuur geen constant bulderende vlammen meer permitteren. Het onregelmatige vlamverloop zorgt voor minder warmteontwikkeling en maakt een moderne gashaard ook bruikbaar op dagen zonder met ijsbloemen gevulde ramen! Door minder warmte te creëren en door te zorgen voor meer sfeer heeft de moderne gashaard zijn toekomst veilig gesteld. Misschien zal hij in de toekomst de aansluiting met het aardgasnetwerk moeten missen, maar ondertussen is er al voldoende ervaring met propaangasflessen opgedaan om de toekomst van de gashaard zeker te stellen. Zie de gashaard niet meer als iets uit een ver verleden want dat zou de moderne gashaard geen recht doen! Bent u benieuwd naar het allernieuwste op gashaardgebied? Neem dan even contact op met uw haardenspecialist. Hij vertelt u graag meer!

https://www.haardenexpert.nl/