Rootkit Info
Image default
Aanbiedingen

Jezelf veilig voelen in huis met een bewakingscamera

Steeds meer mensen voelen zich onveilig in huis. Het is dan ook niet gek dat één van de stijgende zoektrends vanaf 2012 tot 2022 het woord beveiligingscamera is. Deze trend lijkt zich zelf nog flink door te zetten. Dit apparaat geeft mensen weer het vertrouwde gevoel. De camera kan de voordeur, achterdeur of binnen goed bewaken. Waar deze camera’s vroeger vooral werden gebruikt voor het bewaken van bedrijven, zien we het steeds meer bij particulieren thuis. Gelukkig zijn deze IP camera’s totaal niet duur. Ze zijn zelfs zo goedkoop, dat je een prima beveiligingscamera al voor onder de 100 euro koopt. Een topmodel is de Eufycam 2 Pro

Wat kan een bewakingscamera?

Een bewakingscamera kan enorm veel voor je betekenen. Deze camera’s hebben bijzondere eigenschappen. Deze eigenschappen bestonden nog echt niet in het verleden. Dit zijn bijvoorbeeld:

  • Een melding geven via een app bij beweging (d.m.v. de bewegingssensor)
  • Live meekijken via een applicatie (bijvoorbeeld Ring Protect, Nest Aware, Eufy Life etc.)
  • Geluid horen en terugpraten via een ingebouwde microfoon in de beveiligingscamera
  • Beelden later terugkijken via een PC, telefoon of een tablet
  • Bewaking en alarm

Ook kun je veel moderne modellen eenvoudig instellen door middel van bewaking en alarm. Zo kan je instellen dat als er iemand tussen bepaalde tijdstippen voor de camera verschijnt, er een alarm moet klinken. Een Floodlight-camera is uitgevoerd met enorm felle lampen. Deze schrikken inbrekers ook af. Het is ook handig om deze camera te gebruiken bij bijvoorbeeld een vakantiehuisje. Hier ben je namelijk zelf niet altijd aanwezig.

Welke merken beveiligingscamera’s zijn er?

Je hebt tegenwoordig de keuze uit heel veel soorten IP-camera’s. Zoveel zelfs, dat je soms door de bomen het bos niet ziet. Het is dan verstandig om een beveiligingscamera keuzehulp te bekijken. Zo weet je zeker dat je de juiste camera voor de juiste prijs koopt. Er zitten namelijk erg veel verschillen tussen de soorten camera’s waarmee je de boel kan bewaken!