Rootkit Info
Image default
Huishoudelijk

Tips voor mensen die een messenslijper willen kopen

Tips voor mensen die een messenslijper willen kopen

Er is een Messenslijper voor ieder mes, maar waar je nu precies op moet letten weten vele mensen niet. Zo is het onder meer belangrijk om te kijken naar of je normaal mes hebt of dat er kartels aan zitten. Dit omdat je voor kartels een machine nodig hebt die 2 of meer fases heeft. Het is dan tevens ook aan te raden om een machine uit Japan te bestellen. Deze zijn namelijk een van de beste. Daarnaast heb je ook betaalbare elektrische slijpers voor koksmessen. Natuurlijk kun je het ook met de hand doen, maar 1 ben je dan lang bezig en 2 is het best intensief werk. Een machine werkt nu eenmaal tot in de perfectie en zo sla je ook zeker geen plekje over. 

Voor bijvoorbeeld steak messen heb je geen groot apparaat nodig want deze messen zijn een stuk kleiner. Dit scheelt dan ook weer aanzienlijk in de aanschaf. Als je hobby koken is en je wil dat je messen altijd snijden, dan is het wel aan te raden een grote machine te nemen. Dit omdat je daar dan ook echt dagelijks gebruik van maakt. Maar het is wel een flinke investering. Echter is de levensduur bij de meeste mensen wel meer als 10 jaar, dus het geld wat je bespaard waar je normaal nieuwe messen mee koopt heb je dan ook wel terugverdiend.

Tips van de redactie

Bij 5top raden we je echt aan om voor een elektrisch model te kiezen. Het enige wat je dan hoeft te doen is met de hand het mes heen en weer te bewegen. Zo blijft het ook een leuk werk, wat weinig inspanning kost. Vaak beschikken deze ook over meerdere fases, waardoor je niet voor ieder mes een machine hoeft te kopen. Je kunt hem dan gewoon stap voor stap steeds scherper slijpen en dit wordt dan ook echt tot in de perfect gedaan.