Rootkit Info
Image default
Aanbiedingen

Verzendzakken t.o.v. verzenddozen wat zijn de voor en -nadelen

Het verzenden van een product met verzendzakken heeft zo zijn voor- en nadelen. Het is eenvoudig in gebruik en je kan meerdere producten tegelijk in dezelfde zak stoppen. Doordat het een luchtdichte verpakking is, blijft uw product altijd beschermd. Naast deze voorbeelden bespreken wij in deze blog nog een aantal voordelen van verzendzakken ten opzichte van verzendozen en bespreken wij het grootste nadeel. 

Voordeel 1 ‘beter voor het milieu’

Een voordeel van verzendzakken ten opzichte van bijvoorbeeld verzenddozen zijn vooral de kosten. Verzendzakken zijn vele malen goedkoper dan verzenddozen, maar dat is niet het enige voordeel. Verzendzakken zijn kleiner van formaat dan verzenddozen en nemen daarom du minder opslagruimte in bij jou maar ook bij de klanten, vooral als jouw klanten bij meerdere webshops bestellen. Ook nemen de plastic verzendzakken minder plaats in tijdens transport en is het dus beter voor het milieu.

Voordeel 2 ‘vocht- en stoftafstotend’

Een ander bijkomend voordeel is dat verzendzakken vocht- en stof afstotend zijn. Een verzenddoos daarentegen kan niet tegen vocht. Dit is niet alleen belangrijk bij het transport, maar is ook belangrijk bij de opslag en verwerking van de verzendzakken of verzenddozen. Is jouw magazijn droog of is jouw magazijn erg vochtig? Als de verzenddoos namelijk vochtig wordt, dan hecht de tape niet goed aan het karton. Bij een verzendzak heb je daar dus geen last van.

Voordeel 3 ‘brievenbus’

Een mooi voordeel is dat sommige verzendzakken door de brievenbus kunnen. Een brievenbuspakketje is natuurlijk heel prettig voor de klant want die hoeft niet thuis te blijven om een pakketje aan te nemen. Daarnaast bespaart het jou portokosten en de klant hoeft minder verzendkosten te betalen!

Het nadeel

“Unboxing” is een trend die komt overwaaien uit Amerika. Dat wil zeggen de beleving van het uitpakken van een doos. Veel webshops maken hier een feestje van. Dat kan natuurlijk met een verzenddoos beter dan met een verzendzak. In een verzenddoos wordt al heel snel een vloeipapier gedaan. Het geeft jouw klant meer een gevoel van luxe dan wanneer het bestelde artikel alleen in een verzendzak zit.

Meer info

Wil je graag verzendzakken bestellen? Dan ben je bij Blok Packaging aan het juiste adres! Op de website van Blok Packaging kan je snel en eenvoudig verzendzakken bestellen. Heeft u voor 17.00 uur besteld? Dan wordt jouw bestelling nog dezelfde dag verstuurd. Meer weten of advies nodig? Neem dan snel contact op met de klantenservice van Blok Packaging of bekijk de website.

 

https://blokpackaging.com/