Rootkit Info
Image default
Aanbiedingen

Voorkom deze 5 fouten bij het kiezen van een cloudprovider

Het kiezen van de juiste cloudprovider is een cruciale stap voor jouw bedrijf. Een goede keuze kan de efficiëntie, schaalbaarheid en beveiliging van je IT-infrastructuur aanzienlijk verbeteren. Maar pas op, het is gemakkelijk om fouten te maken die je later duur kunnen komen te staan. Hier zijn vijf veelvoorkomende fouten die je moet vermijden bij het selecteren van een cloudprovider.

Onvoldoende Onderzoek naar Betrouwbaarheid

Een veelgemaakte fout is het niet grondig onderzoeken van de betrouwbaarheid en reputatie van de cloudprovider. Het is essentieel om te kijken naar de uptime-statistieken, klantbeoordelingen en case studies. Een provider met een sterke reputatie op het gebied van betrouwbaarheid, zoals Fundaments, kan je de zekerheid bieden die je nodig hebt voor jouw bedrijfskritische applicaties.

Negeren van Compliance en Veiligheidseisen

Veiligheid en compliance zijn niet onderhandelbaar. Het negeren van de veiligheidsmaatregelen en compliance-certificeringen kan leiden tot datalekken en juridische problemen. Zorg ervoor dat je provider voldoet aan relevante industrienormen en dat er robuuste beveiligingsprotocollen op hun platformen zijn geïmplementeerd.

Vergeten van Schaalbaarheid en Flexibiliteit

Een andere fout is het niet vooruit plannen voor groei. Je hebt een provider nodig die met je mee kan groeien en flexibel genoeg is om aan veranderende behoeften te voldoen. Kijk naar de mogelijkheden voor het op- en afschalen van diensten en of er extra kosten zijn verbonden aan deze flexibiliteit.

Over het Hoofd Zien van Klantenservice en Ondersteuning

Klantenservice is vaak een ondergeschoven kindje, maar in tijden van nood wil je kunnen rekenen op snelle en deskundige ondersteuning. Controleer de beschikbaarheid van de klantenservice, de reactietijden en de kwaliteit van de ondersteuning voordat je een beslissing neemt.

https://www.fundaments.nl/