Rootkit Info
Image default
Aanbiedingen

3 populaire banen binnen de logistiek uitgelicht

De logistieke sector vormt de ruggengraat van onze samenleving en is daardoor onmisbaar voor onze economie. Omdat het zo’n ontzettend dynamische sector is die eigenlijk nooit ‘slaapt’, zijn er altijd wel volop openstaande vacatures in de logistiek te vinden. Omdat logistiek zoveel meer omvat dan het transport van A naar B, zijn de banen binnen deze sector behoorlijk divers en uiteenlopend. In deze blog willen we graag drie populaire banen binnen de logistiek uitlichten. Lees je mee?

Met de vlam in de pijp

Je hebt vast al wel eens het nummer ‘met de vlam in de pijp’ van Henk Wijngaard gehoord. In dit nummer wordt het leven van een vrachtwagenchauffeur beschreven. En we moeten eerlijk toegeven, het is eigenlijk ook wel een bijzonder mooi beroep. Terwijl je ervoor zorgt dat de vrachten op het juiste moment op de juiste plaats worden afgeleverd, zie je onderweg van alles. Je rijdt door onbekende streken en plaatsen, gaat (in het geval van buitenlands transport) de landsgrenzen over, ontmoet nieuwe mensen en dat allemaal met op de achtergrond een lekker muziekje die door de cabine van jouw truck galmt. Wie wil dat nou niet?!

Planningen, planningen en nog eens planningen

Al die trucks kunnen natuurlijk niet zomaar de weg op worden gestuurd. Voordat een vrachtwagenchauffeur zijn route kan gaan afleggen, moet er eerst van alles geregeld en gepland worden. Een goede planning is essentieel om ervoor te zorgen dat alles op rolletjes loopt. Als planner draag jij er zorg voor dat alle onderdelen van de planning netjes op elkaar aansluiten en dat de planning in zijn geheel logisch in elkaar steekt.

Kun jij bij de bovenste plank?

Orderpicken, misschien heb je het al wel eens al bijbaantje gedaan. Toch zijn er genoeg mensen die deze baan fulltime uitoefenen. En dat moet ook wel want hoe komen al die goederen anders van de bovenste plank in de vrachtwagen?! Als orderpicker is het jouw taak om alle goederen op een nette manier te verzamelen en klaar te maken voor transport. Die moet op een snelle maar secure manier gebeuren. Een goed ruimtelijk inzicht is dan eigenlijk ook een eigenschap waarover iedere orderpicker zou moeten beschikken. Oh en wat spierballen zijn uiteraard ook wel handig bij het uitoefenen van deze toch wel fysiek zware baan.

 

https://www.werkenbijmelis.nl/