Rootkit Info
Image default
Aanbiedingen

Luizen

Hoofdluizen zijn kleine beestjes die veel voorkomen in de haren van mensen. De kleine beestjes leven graag op een warm en behaard hoofd. De voeding van de luizen bestaat uit het zuigen van bloed. Een hoofdluis kan enkel kruipen en is dus niet in staat op te gaan vliegen of springen. De hoofdluizen worden met name verspreid onder de kinderen. Op de basisschool zie je dan ook met enige regelmaat de luizenzakken op de gangen hangen. De besmetting van de luizen ontstaat door nauw contact onderling. De kinderen spelen in een nauwe omgeving gezamenlijk met elkaar. De hoofdluizen zijn erg vervelend en ze kunnen beter worden voorkomen. Lees snel verder en ontdek meer informatie over de luizen.

Voorkomen is beter dan genezen 

De hoofdluizen 100% voorkomen is vrijwel onmogelijk. Wel zijn er een aantal tips waardoor je de kans op hoofdluis kunt verminderen. Allereerst kan je met enige regelmaat controleren op luizen door middel van een natte kam. Daarnaast kun je mogelijk besmette kleding gaan wassen. Als het vriendje of vriendinnetje van jouw kinderen luizen hebben, dan is het verstandig om de kleren te gaan wassen op ongeveer 60 graden. Voorwerpen die niet gewassen kunnen worden, kunnen in de diepvries worden gestopt. De luizen sterven als ze minimaal 8 uur lang in de diepvries zitten. Als laatst adviseren wij het om te melden dat je luizen hebt. De mensen om je heen kunnen er op in spelen als ze het weten. Het is absoluut niet erg als jij luizen hebt, maar verzwijg het niet. Zorg ervoor dat anderen het eventueel nog kunnen voorkomen. 

Behandelen 

Heb jij toch te maken gekregen met de hoofdluizen? Dan is het tijd om ze te gaan behandelen. Wij raden jou aan om twee weken lang dagelijks je haren te gaan kammen. Dit moet je doen met een speciale luizenkam. Door middel van nat haar in combinatie met crèmespoeling kan je gemakkelijk je haren door kammen. Begin bij het begin op je huid en kam het vervolgens door tot aan de punten; op deze manier haal je de luizen uit je haren. Dit doe je ongeveer twee weken lang, zodat ook eventuele eitjes uit de haren worden gehaald. Daarnaast is het belangrijk om het hele huishouden te controleren op de luizen. Ze kunnen zonder klachten wel luizen met zich meedragen. Indien ze het hebben kunnen ze eventuele verspreiding van de luizen voorkomen. Het is niet van belang om alles in de was te stoppen; dit helpt niet om van de luizen af te komen. Als laatst zijn er verschillende sprays verkrijgbaar om eventuele luizen te behandelen. Ontdek de sprays om luizen te bestrijden en behandelen bij Careplus-shop.nl

https://www.careplus-shop.nl/