Rootkit Info
Image default
Aanbiedingen

3x methoden om het keramisch parket te leggen

3x methoden om het keramisch parket te leggen 

 

Pinterest en woonmagazines kunnen goed tot hun recht komen als je bezig bent met het opdoen van inspiratie voor het keramisch parket. Je kunt dan met je eigen ogen aanschouwen hoe andere trotse eigenaren van woningen dit type parket in hun woning hebben ingepast en zo inspiratie opdoen voor je eigen thuis. Wat vaak niet opgenomen is in de beschrijving of het bijschrift, is de wijze waarop het keramisch parket gelegd is. En dat kan knap lastig zijn als je een bepaalde methodiek wilt inzetten om een soortgelijk resultaat te bewerkstelligen. Om jou een duwtje in de goede richting te geven, lichten we 3 methoden uit die je kunt toepassen. 

 

Wildpatroon 

 

Laten we dit blog beginnen met één van de meest gewaagde opties, namelijk het wildpatroon. Bij het aanleggen van een wildpatroon doe je geen beroep op evenredige tegels, maar varieer je qua groottes. Het enige waar je wel rekening mee dient te houden, is het feit dat je ervoor zorgt dat de planklengte een grotere omvang heeft dan die van de breedte als je start met een volgende rij. Om het gemakkelijk te houden voor jezelf, is het goed om de eerste rij te starten met 1/5 van de tegel of plank, zodat je de daarop volgende rijen kunt ‘afbouwen’. 

 

Halfsteen

 

Lijkt het wildpatroon je enigszins ingewikkeld, maar wil je toch wat anders dan anderen hebben? Kies dan voor het halfsteensverband. De naam verklapt het al enigszins, maar bij dit principe worden de tegels gehalveerd en onevenredig gelegd. Hierdoor ontstaat er een fraai model, waar je je echt thuis door gaat voelen. Met andere woorden wordt het halfsteensverband ook wel metselverband genoemd. 

 

Hongaarse punt 

 

De kans dat je ooit gehoord hebt van visgraat, is vrij aannemelijk. Maar een legpatroon die vermoedelijk minder snel een belletje doet rinkelen, is de Hongaarse punt. De Hongaarse punt, gek genoeg niet in Hongarije maar in Italië ontstaan, is een variant op het visgraatpatroon, maar wordt net anders gelegd. Bij deze legmethode ligt alles in een hoek van 45 tot 60 graden tegen elkaar aan. Daarmee wordt de Hongaarse puntmethode gezien als een wat minder heftige variant, doordat alles er een stuk rustiger uitziet. Bijkomend voordeel aan de Hongaarse punt is dat hij vrijwel in iedere woonstijl toepasbaar is en je er niet over hoeft te denken of het al dan niet werkt. 

Regge Tegels

 

Sta je op het punt om jouw woning te voorzien van nieuw elan, maar wens je nog wat meer advies te krijgen over het juiste keramisch parket? Breng dan een bezoekje aan de showroom van Regge Tegels. Regge Tegels is gehuisvest in Enter en is een absolute expert in alles wat met tegels te maken heeft. Ze verkopen niet alleen kwalitatief goede keramische parketten, maar ook PVC vloeren, betonlook tegels en mozaïek tegels.