Rootkit Info
Image default
Aanbiedingen

Dit is hoe je oud behang verwijdert

Dit is hoe je oud behang verwijdert

Jij wilt gaan behangen maar voordat jij die klus kan klaren, moet jij ervoor zorgen dat al het oude behang netjes verwijderd is. Pas dan is de muur klaar om weer behangt te worden met een prachtig mooi nieuw behang. In een handig stappenplan leggen we je uit hoe je makkelijk zelf oud behang kan verwijderen. 

  1. Maak het behang nat 

Je kan het beste het oude behang verwijderen door het nat te maken. Werkt dit niet? Dan kun je gebruikmaken van afweek- of behang afbijtmiddel. Lees goed de gebruiksaanwijzing op de verpakking en breng het met een blokborstel aan op het behang. Laat het een paar minuten intrekken. Je kan ook een behangstomer gebruiken als je een groter oppervlakte moet verwijderen. 

  1. Verwijder het behang 

Als het behang goed nat is of het afweekmiddel goed is ingetrokken, kun je het voorzichtig verwijderen met een plamuurmes. Laat het niet gelijk los? Dan kun je een paar gaatjes prikken in het behang zodat het water er doorheen kan. 

  1. Maak de muur schoon 

Voordat er nieuw behang op de muur kan, moet je de muur goed schoonmaken. Verwijder met behulp van water en een harde borstel alle overgebleven lijmresten. 

  1. Repareer de muren 

Controleer of alle muren nog mooi heel en glad zijn. Als er scheuren of beschadigingen in de muur zitten, moet je die eerst repareren voordat het behang erop komt. Je kan voor gaten een muurvuller gebruiken of als je gipsplaten op de muur hebt, een nadenvuller. Vergeet niet de opgevulde plekken na het drogen op te schuren. Zo ontstaan er geen oneffenheden die je kan zien door het behang. 

  1. Klaar om te behangen 

Nu is jouw muur helemaal klaar om te behangen. De muur is schoon en mooi glad. Nu kun je de behangtest doen om de zuigkracht van jouw muur te testen. Zo test je hoe goed de lijm hecht aan de muur. Maak een kleine hoeveelheid behangplaksel aan volgens de gebruiksaanwijzing en plak circa 30cm bij 30cm behang op de muur. Druk het niet aan met een behangroller en kijk na hoeveel seconden en minuten je dit nog kan bewegen. 

  • minder dan 10 seconden: de muur heeft extreme zuigkracht. Verdun het plaksel!

  • 2 à 3 minuten: de muur heeft een geschikte zuigkracht 

  • 15 minuten: de lijm hecht niet goed. Schuur de muur eerst op met fijn schuurpapier. 

 

https://www.beinhouse.nl/