Rootkit Info
Image default
Aanbiedingen

4 zaken om op te letten bij de aanschaf van een videoconferentiecamera

4 zaken om op te letten bij de aanschaf van een videoconferentiecamera

Bent u ook van plan om een nieuwe videoconferentiecamera aan te schaffen voor uw online vergaderingen? Lees dan even onderstaande blog want hierin geven wij vier zaken om op te letten bij de aanschaf van een videoconferentiecamera, ook wel videoconferentiesysteem, conferencecam of kortweg conferentiecamera genoemd. Voordat u een conferencecam via Beamerexpert aanschaft is het goed om te letten op onder meer de beeldkwaliteit, het soort lens, de manier van bevestigen en het besturingssysteem.

 

De beeldkwaliteit

Een videoconferentiecamera waarvan de beeldkwaliteit niet goed genoeg is heb je natuurlijk vrij weinig aan. Daarom is het goed om te letten op de beeldkwaliteit. Voor een gemiddelde vergadering is 1080 Full HD veelal voldoende. Dit is dan ook de resolutie waarin de meeste videoconferentiecamera’s filmen en streamen. Een enkel model filmt op 8K, maar dat is vaak overbodig en brengt een veel hoger prijskaartje met zich mee. Soms biedt 1080 Full HD echter net onvoldoende resolutie. Kies in zo’n geval voor een model dat filmt en streamt in 4K. Dit is een mooie middenweg.

 

Het soort lens

Wanneer we het hebben over het soort lens doelen we eigenlijk op het aantal graden waarin de lens kan filmen. Wanneer de conferencecam 360 graden kan filmen betekent dit dat de hele vergaderruimte in beeld zal komen. Een dergelijke camera filmt namelijk rondom en plaats je daarom ook altijd in het midden van de tafel. Er zijn echter ook modellen te koop die filmen in 90, 120 of 180 graden bijvoorbeeld. Hoe meer graden, hoe groter het gebied dat je in beeld krijgt. Zo filmt de Logitech Meetup in 120 graden.

De manier van bevestigen

Zoals hierboven al is benoemd plaats je 360 graden camera’s in het midden van een tafel zodat iedereen er rondom plaats kan nemen. Andere modellen worden veelal aan een muur bevestigd, net zoals een soundbar bijvoorbeeld. Daarnaast zijn er ook nog mobiele conferentiecamera’s te koop.

 

Het besturingssysteem

Slechts een klein handjevol webcams zijn geschikt voor besturingssystemen als Android en ChromeOS. De meeste conferencecams kunnen alleen op Windows of MacOS draaien. Let hierop bij de aanschaf van een nieuwe videoconferentiecamera want het is natuurlijk ontzettend zonde om veel geld te steken in een model dat achteraf gezien niet op het gebruikte besturingssysteem blijkt te draaien.

 

https://www.beamerexpert.nl/