Rootkit Info
Image default
Aanbiedingen

Alles wat je moet weten over een verreiker

Een verreiker is een voertuig dat gebouwd is om zware lasten te tillen en te verplaatsen. Verreikers worden gebruikt voor agrarische, industriële en infrastructuurbouw-doeleinden. Ze zijn onder te verdelen in verreikers met roterende bovenwagen (waar fabrikant Merlo in 1991 de eerste fabrikant was) of met vaste telescooparm. Maar wat is een verreiker nu precies? Dat lees je in deze blog.

Telescooparm

De verreiker kan worden vergeleken met een vorkheftruck. Het verschil is dat een verreiker in ruw terrein te gebruiken is en een heftruck meestal niet. Op een verreiker zit een telescooparm die met gemak veel hoger komt dan een gemiddelde vorkheftruck. Hiermee kan hij zijn lepels of bak naar voren, achteren, omhoog en omlaag bewegen. Een verreiker heeft, zoals zijn naam al doet vermoeden, een relatief groot bereik. Hij kan hoog en ver komen met zijn lepels of bak en dat is handig wanneer men niet helemaal op de plaats kan komen waar een voorwerp moet komen te staan of weggehaald moet worden.

Voorzetstukken

De machine dankt zijn succes aan de mogelijkheid om verschillende voorzetstukken aan de telescooparm te kunnen bevestigen. Onder andere een hijsjib (al dan niet met hijslier), lepelbord voor pallets en grondverzetbak worden vaak gebruikt, maar de mogelijkheden zijn enorm. Het wisselen van voorzetstuk – en dus van de rol van de machine – neemt ook zeer weinig tijd in beslag.

Besturingstypes

Of je nu kiest voor de starre of roterende versie, een verreiker is sowieso al heel wendbaar. Een verreiker heeft verschillende besturingstypes. Dit is een unieke functie die enkel deze machine heeft. Bij voorwielbesturing kunnen enkel de voorste wielen draaien. Dit is de veiligste optie als je met een verreiker de weg op gaat. Bij vierwielbesturing kunnen de voor- en achterwielen draaien. Dit sort voor de kleinste draairadius maar je kan deze verreiker enkel op een terrein gebruiken. Bij krabbesturing draaien alle vier wielen naar dezelfde kant. Zo kan een verreiker zijwaarts rijden. Ideaal wanneer je in kleine ruimtes werkt.

123Machineverhuur

Wil je een verreiker huren voor verschillende werkzaamheden in bijvoorbeeld de bouw? Dan ben je bij 123Machineverhuur aan het juiste adres! Zij bieden verschillende machines aan, waaronder verreikers die jouw klus een stuk makkelijker maken. Je kan eenvoudig een verreiker huren met een bereik van een X aantal meter. Ben je geïnteresseerd? Neem dan een kijkje op de website of neem contact met ze op.

https://www.123machineverhuur.nl/