Rootkit Info
Image default
Aanbiedingen

Oprijplaat voor je aanhangwagen

Zonder oprijplaten word het natuurlijk erg lastig om een auto op de aanhanger te krijgen. Daarom zijn oprijplaten voor een autotransporter onmisbaar. Maar een oprijplaat is niet alleen te gebruiken in combinatie met een autotransporter. Bijna ieder type aanhanger kan standaard worden uitgerust met oprijplaten. Oprijplaten zijn er namelijk allerlei verschillende afmetingen en materialen. Oprijplaten zijn daarom een erg handige aanvulling. Met oprijplaten zorg je er namelijk voor dat de aanhanger multifunctioneel inzetbaar is.  

Verschillende oprijplaten van aanhangwagendirect

Zoals je nu weet zijn oprijplaten in verschillende materialen en afmetingen verkrijgbaar. Oprijplaten van aanhangwagendirect zijn in een stalen of aluminium uitvoering verkrijgbaar. Aluminium heeft als voordeel dat deze iets sterker zijn en een lager eigen gewicht hebben door het lichte materiaal. Dit is erg handig wanneer je de aanhangwagen zwaar wilt beladen en je dus met deze aluminium oprijplaten zoveel mogelijk netto laadvermogen overhoud.
Ook zijn er opklapbare oprijplaten verkrijgbaar, deze worden vooral gebruikt bij lage machines en voertuigen. Door de gebogen vorm van de oprijplaat is er geen diepe hoek tussen het hoogste punt van de oprijplaten en de laadbak van de aanhanger.
Zelfs zijn er opklapbare oprijplaten, deze zijn natuurlijk niet heel sterk maar dat is geen probleem als je een licht voertuig op een aanhanger moet rijden. Een opklapbare oprijplaat kan je gemakkelijk overal mee naar toe nemen en eenvoudig ergens stallen. 

Is jou aanhanger geschikt voor oprijplaten

Om goed en veilig gebruik te kunnen maken van een oprijplaat is het belangrijk dat je aanhanger hier een gleuf voor heeft aan de achterzijde, daar kan je de oprijplaat achter haken zodat deze vast staat en je er veilig overheen kunt rijden met het desbetreffende voertuig. Ook zijn er een aantal modellen die beschikken over een laadvak voor een oprijplaat aan de onderzijde van de aanhanger. Hier kan je de oprijplaten gemakkelijk uit schuiven en meteen gebruiken. 

Welke aanhangers zijn standaard uitgerust met oprijplaten

Sommige type aanhangwagens zijn standaard voorzien van de oprijplaten.
De onderstaande types hebben standaard een oprijplaat

  • Autotransporter

  • Multitransporter

  • Motortrailer

Maar voor plateauwagens en kippers zijn oprijplaten optioneel. Vaak is het wel mogelijk om de aanhanger op deze manier te leveren maar het is niet gebruikelijk. 

De oprijklep

Wanneer een voertuig of machine een ongelijke wielbasis heeft dan word het erg lastig om een oprijplaat te gebruiken. Voor dit soort voertuigen is natuurlijk iets bedacht, een oprijklep. De oprijklep vind je op de machinetransporter. Een oprijklep is een grote klep aan de achterkant van de aanhanger. De oprijklep is één grote oprijplaat, hierdoor kan je elk voertuig gemakkelijk op de aanhangwagen rijden. 

Oprijplaat alleen geschikt voor aanhanger?

Natuurlijk zijn de oprijplaten van aanhangwagendirect bedoeld voor aanhangers. Maar oprijplaten worden ook vaak gebruikt bij andere hoogteverschillen, denk bijvoorbeeld aan een drempel waar een scootmobiel of rolstoel overheen moet.

Nu je meer weet over oprijplaten en waarvoor je deze kan gebruiken. Ben je benieuwd naar het aanbod of op zoek naar meer informatie over de oprijplaat. Neem dan een kijkje bij aanhangwagendirect.nl ook kan je contact opnemen met de klantenservice.

 

https://www.aanhangwagendirect.nl/