Rootkit Info
Image default
Mode en Kleding

Birkenstock slippers: klassiek en comfortabel

Klassiek, comfortabel en modieus, Birkenstock creëert tijdloze sandalen die functionaliteit en mode hebben samengesmolten tot een onmisbare schoen in de lente/zomer garderobe van elke man en vrouw. Ondanks zijn wereldwijde aantrekkingskracht kan de Birkenstock nog steeds iets van een raadsel zijn als je nieuw bent met het merk en zijn ontwerpen.

We hebben onze krachten gebundeld met ons deskundige team dat schoenen koopt om alle vragen te beantwoorden die je over Birkenstock moet weten, of je nu voor het eerst iets koopt of een doorgewinterde Birks aficionado bent.

Waar komt de naam Birkenstock vandaan? Wat betekent Birkenstock in het Duits?
Birkenstock is de familienaam van de stichter van het merk, Johann Adam Birkenstock. Herr Birkenstock werd voor het eerst als schoenmaker geregistreerd in het Duitse dorp Neustadt, even buiten Bonn, in de 18de eeuw en Johann’s kleinzoon, Konrad, was een van ’s werelds eerste schoenmakers die experimenteerde met inlegzolen die zich werkelijk naar de vorm van de voet vormden in plaats van het traditionele platte voetbed.

Zijn alle Birkenstock uniseks?
De meeste Birkenstock sandalen zijn uniseks, maar sommige modellen zijn ontworpen met de styling en de manier van lopen van vrouwen in gedachten.

Zo is de klassieke ‘Arizona’ ontworpen in uniseks maten. Stijlen als de ‘Gizeh’ en ‘Madrid’ sandalen zijn echter damessandalen die wel vervangende stijlen voor mannen hebben (de ‘Ramses’ is bijvoorbeeld een teensandaal die zowel voor mannen als vrouwen gestileerd is).

Er zijn zowel Birkenstock slippers voor heren als voor dames verkrijgbaar bij The Little Green Bag.