Rootkit Info
Image default
Aanbiedingen

De plafondventilator is terug van weggeweest en zo voeg je ‘m toe aan je interieur

 In Amerikaanse interieurs zie je ze overal, de plafondventilator. Iedere kamer heeft er één en er wordt gretig gebruikgemaakt van de stijlvolle toevoegingen aan het plafond. Maar waarom komen we deze plafondventilators in Nederland zo weinig tegen? 

Ten eerste heeft Nederland, in vergelijking met de Verenigde Staten, natuurlijk een veel gematigder klimaat. We kennen geen extreme hitte zoals ze dit in veel Amerikaanse staten wel kennen. Er was simpelweg geen noodzaak voor plafondventilators. Maar dit lijkt te veranderen. Nu we ook in Nederland steeds vaker droge en warme zomers hebben, is een plafondventilator kopen helemaal geen slecht idee. De lucht wordt gelijkmatig verplaatst wat zorgt voor een verkoelend effect. Heerlijk tijdens de warme zomermaanden wanneer het ook binnen snel op kan warmen. Maar hoe voeg je zo’n opvallend apparaat aan het plafond nu mooi toe aan je interieur? Daar hebben we een paar tips voor! 

Een plafondventilator in jouw woonstijl

Er is meer mogelijk dan je denkt. Plafondventilators zijn namelijk verkrijgbaar in uiteenlopende soorten, maten en stijlen. Is jouw woonstijl voornamelijk klassiek? Kies dan voor een plafondventilator met afgeronde bladen. Dit geeft een rustieke en sfeervolle uitstraling aan je ruimte. Daarnaast zijn deze ventilatoren vaak voorzien van een behuizing in goud of zilver, wat ongetwijfeld mooi bij de rest van je interieur past. 

Ben je een liefhebber van de industriële woonstijl? Kies dan voor een strak model met rechthoekige bladen. Materiaal als RVS is bijvoorbeeld zeer geschikt als toevoeging aan jouw industriële interieur. Houd je meer van een Scandinavische uitstraling? Ga dan voor een plafondventilator met houten bladen. Dit type plafondventilator  straal rust uit en past perfect in een fris en minimalistisch interieur. 

Ter vervanging van je lichtbron 

Veel plafondventilators zijn voorzien van een lichtbron. Op die manier hoef je dus nooit een lamp én een ventilator op te hangen. Eén van de twee zal dan namelijk niet in het midden van het plafond hangen. Een plafondventilator met lamp vervangt de huidige lichtbron en kan gewoon gecentreerd worden bevestigd. 

De verlichting en de ventilator kunnen apart van elkaar aan- en uitgezet worden. Wanneer je de ventilator dus niet nodig hebt, kun je wel gewoon gebruik maken van de lichtbron. Zo heb je nooit overlast van de plafondventilator terwijl je er in de zomermaanden wel optimaal plezier van hebt.

Specialist in huis en tuin 

Wil je ook een plafondventilator toevoegen aan je interieur? Bekijk dan de webshop van specialisten in huis en tuin zoals MaxTotaal. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor in en om je huis. Naast hoogwaardige plafondventilators heeft MaxTotaal elektronica, gereedschap en meer in het assortiment. Op die manier ben je snel voorzien van alles wat je nodig hebt!

https://www.maxtotaal.nl/