Rootkit Info
Image default
Aanbiedingen

Een lagere energierekening? Zo pak je dat aan

Je zuur verdiende geld uitgeven aan een torenhoge energierekening is ontzettend zonde en bovendien onnodig. Er zijn veel verschillende manieren waarop je kunt besparen op energie, waardoor de energierekening veel lager uit zal vallen. In dit artikel geven we je een aantal tips.

Niet stoken
Wist je dat de verwarming ontzettend veel energie verbruikt? Je kunt dus beter de verwarming een paar standen lager of zelfs helemaal uitzetten. Uiteraard is het ook weer niet de bedoeling om te koukleumen in je eigen huis. Investeer daarom in warme wintertruien en een paar pantoffels. Vooral elektrische kachels zonder thermostaat verbruiken veel stroom. Dit komt doordat ze continu op vol vermogen blijven werken. Ook als de gewenste temperatuur eigenlijk al is behaald. 

Weg met de boiler
De grootste boosdoener van die hoge energierekening? De elektrische boiler! Een elektrische boiler verwarmt water en verbruikt in een gemiddeld huishouden zo’n 1.900 kWh per jaar. In 2021 resulteert dit in een extra bedrag van zo’n 420 euro op je jaarlijkse energierekening. Daar wordt niemand blij van, toch? Een goed alternatief voor de elektrische boiler is de zonneboiler.

Stap over op ledverlichting
Ook verlichting kost veel energie. Als je nog halogeen- en gloeilampen in huis hebt, is het een goed idee om over te stappen op ledverlichting. Ledlampen zijn tot 90% energiezuiniger dan halogeen- en gloeilampen doordat ze veel efficiënter werken. Een enkele lamp zal het verschil niet maken, maar ga maar eens na hoeveel verlichting je in huis hebt! Voor elke vorm van verlichting is een beter alternatief te vinden. Denk aan led spots en led TL verlichting

Stekker uit het stopcontact
Hoe vaak zet je apparaten eigenlijk echt uit als je ze tijdelijk niet gebruikt? De meeste mensen zetten hun computer of televisie op stand-by, maar het is veel beter om het apparaat echt helemaal uit te zetten. Ook een telefoonoplader in het stopcontact zonder aangesloten telefoon verbruikt nog stroom. Trek die stekker dus uit het stopcontact en bespaar op energiekosten. Is dit te veel werk? Ga dan voor een stekkerdoos met schakelaar. Zo kan je alle aangesloten apparaten in één keer uitschakelen.

https://www.ledlichtstunter.nl/