Rootkit Info
Image default
Aanbiedingen

Dekbedden kiezen voor dummies

Dekbedden kiezen voor dummies

Bij het tegemoet gaan van een aangename nachtrust, is het hebben van een goed dekbed een must. Dekbedden voorkomen dat je het ’s nachts koud krijgt, geven we je een aangename positionering en heeft zo een flinke vinger in de pap als het aankomt op jouw slaap. Sta je op het punt om een nieuw dekbed te kopen? Er zijn verschillende elementen die je in gedachten moet houden. Na het lezen van dit blog weet je een stuk beter welke factoren van doorslaggevend belang zijn.

Dikte

De Dikke en de Dunne ken je vooral als het iconische duo uit de filmwereld, maar dit duo bestaat ook in de dekbeddenwereld. Dekbedden zijn namelijk te koop in verschillende soorten diktes en warmteklassen. Op voorhand is het dus goed om bij jezelf te rade te gaan hoeveel warmte je wenst te ontvangen van het dek bed. De eerste twee klasses zijn vooral bedoeld voor de koukleumen onder ons; de twee lagere klasses zijn passender voor de zwetende slaper. 

Soort dekbed

De dikte van het dekbed is niet de enige factor waar je rekening mee dient te houden. Ook het soort dekbed is van invloed op je uiteindelijke beslissing. Een variant die veel gekocht wordt, is het 4 seasons dekbed. Dit is een dekbed die uit meerdere lagen bestaat en te scheiden is met behulp van drukknoopjes. Wil je liever een apart dekbed voor elk jaargetijde? Dan is het winter- of zomerdekbed aantrekkelijker.

Maat 

Naast de dikte en het type dekbed, moet je ook rekening houden met de maat. Als je het bed deelt met een partner, is dit vooral van belang. Je zit er tenslotte niet op te wachten dat je dekbed een dusdanig beperkt formaat heeft, dat het getouwtrek ’s nachts kan beginnen. 

Vulling 

Last but not least, sta je voor de keuze welke vulling je wenst te hebben. Donzen dekbedden zorgen ervoor dat de temperatuur in jouw lichaam goed bewaakt blijft, terwijl katoenen dekbedden wat meer ‘lucht’ geven. Je hebt ook nog dekbedden van wol en bamboe. 

https://www.dekbedovertrekkenenzo.nl/