Rootkit Info
Image default
Dienstverlening

Lees deze tips voordat je een afvalcontainer gaat huren!

Lees deze tips voordat je een afvalcontainer gaat huren!

Stel je eens voor: je hebt je droomhuis gekocht, maar er zijn nog een aantal dingen die je moet opknappen voordat je droomhuis veranderd in een droompaleis. Er is dan geen ontkomen aan een verbouwing. Maar waar moet je aan denken? Juist! Een container huren is dan één van de eerste dingen die op je lijstje zou moeten staan. Met deze tips zorg jij ervoor dat jij het meeste uit jouw gehuurde container haalt!

  1. Weet welk afval in de container mag

Voor elk soort afval betaal je een apart tarief. Schoon puin dat bestaat uit schone stukken steen en tegels is relatief goedkoop. Maar ga je vervuilde grond of dak afval afvoeren, dan betaal je voor dezelfde hoeveelheid afval een veel hoger tarief. Waarom is dat? Dat komt omdat de verwerkingskosten afhangen van het soort afval. Het is daarom belangrijk om vooraf goed te inventariseren welke soorten afval je wenst af te voeren met een bouw- en sloopafval container.

  1. Vergunning nodig?

Plaats je een container op eigen terrein? Zoals op jouw oprit of in jouw tuin. Dan heb je geen vergunning nodig. Wil je de afvalcontainer op gemeentelijke grond laten plaatsen zoals op een openbare parkeerplaats? Dan raden wij je aan om informatie in te winnen bij jouw gemeente betreffende de noodzaak voor een vergunning. Naast dat je mogelijk een vergunning nodig hebt kan jouw gemeente ook een stoeptaks belasten wanneer je gebruik maakt van de openbare weg, zoals een parkeervak.

  1. Doorlooptijd

Hoe lang heb je een container nodig? Zoek je een puincontainer voor 1 dag, of wil je de container een paar weken of zelfs een aantal maanden hebben staan? Het verschilt per containerbedrijf hoe lang je maximaal de container mag gebruiken. Bij de Gamma huur je bijvoorbeeld een container voor maximaal 2 weken. Maar bij Afval.nl kan je de afvalcontainer 3 maanden laten staan. Vergelijk containerbedrijven dus niet alleen op prijs, maar ook op huurtermijnen en andere voorwaarden.

  1. Vul de container tot een maximum hoogte

Hoe vol mag de afvalcontainer? Over het algemeen stellen containerbedrijven als regel dat er maximaal een kop van 20 centimeter boven de rand mag uitsteken. Het is wel belangrijk dat het uitstekende afval alleen aan de bovenkant uitsteekt en niet aan de zijkanten, vanwege verkeersveiligheid. Daarnaast moet het afval stevig vastzitten zodat de vrachtwagen de container veilig kan transporteren.

 

https://www.goedkopecontainer.nu