Rootkit Info
Image default
Aanbiedingen

Ledverlichting: waarom het de meest duurzame keuze is

Het gaat steeds slechter met het klimaat. Daarom wordt het ook steeds belangrijker om duurzamer te leven en te denken aan het milieu. Gelukkig zijn er veel dingen die je kunt doen om je steentje bij te dragen. Een goede oplossing om energie te besparen is het gebruiken van ledverlichting in je huis. Veel mensen gebruiken nog gloei- of halogeenlampen wat erg slecht is voor het milieu. Dus denk aan het milieu en stap snel over op ledverlichting. 

Goed voor het milieu

Leverlichting is veel beter voor het milieu dan andere soorten verlichting. Ledverlichting is namelijk veel energiezuiniger, omdat het wel 90% van zijn gebruikte energie omzet in licht. In tegenstelling tot gloei- of halogeenlampen, die vaak maar rond de 10% van hun energie omzetten in licht. De rest wordt verspild aan warmte. 

Geen schadelijke stoffen

Naast dat een ledlamp zijn energie efficiënter gebruikt, is het ook nog eens beter voor het milieu doordat er minder schadelijke stoffen in de lamp zitten. Spaarlampen en TL-lampen bevatten bijvoorbeeld kwikoxide, wat hoort bij het chemisch afval. Deze lampen kan je dus niet zomaar bij het restafval gooien, maar moeten op een speciale manier worden weggegooid. Dit kan dus voor grote problemen zorgen wanneer dit toch per ongeluk in de natuur terechtkomt. Ledlampen bevatten dergelijke stoffen niet en kunnen dus gewoon bij het restafval!

Investering

Zoals je misschien hebt gezien, zijn ledlampen duurder dan gloei- of halogeenlampen. Maar laat je hier niet door afschrikken! Ledlampen gaan wel 25 keer langer mee dan gloei- en halogeenlampen; ze kunnen namelijk wel 50.000 uur branden, in tegenstelling tot gloei- en halogeenlampen die maar 2000 uur branden. Je hoeft ze dus veel minder vaak te vervangen, wat uiteindelijk voor minder kosten zorgt!

Verschillende soorten ledverlichting

Ledverlichting is niet alleen goed voor het milieu. Het staat ook nog eens mooi in je huis! Er zijn namelijk heel veel verschillende soorten ledlampen waar je uit kunt kiezen, dus er is er altijd wel een ledlamp die in je huis past. Kies je dus voor led hanglampen, led strips of led downlights? Alles is mogelijk!

https://www.ledlichtstunter.nl/