Rootkit Info
Image default
Aanbiedingen

Container huren? Kies met deze tips altijd voor de juiste container

Container huren? Kies met deze tips altijd voor de juiste container

Container huren voor een verbouwing of verhuizing? Of wil je een rolcontainer huren voor je bedrijfsafval? Welke container je nodig hebt hangt af van de afvalstoffen die je hebt. Wat mag er wel in de container en wat niet? Wil je een budgetcontainers.nl in Amsterdam, Utrecht, Den Haag of elders in Nederland? In deze blog vertellen wij wat voor soorten afval er in welk soort container mag worden gedeponeerd.

  1. Grofvuil

Grofvuil is de verzamelnaam voor meubels, huisraad, hout en bouwafval. In een grofvuil container mag (bijna) alles, behalve gevaarlijke stoffen zoals verfresten en asbest. Afvalcontainers mogen over het algemeen 4 weken blijven staan. Afvalstoffen die niet zijn toegestaan zijn matrassen, autobanden, elektrische apparaten of bedrijfsafval.

  1. Bouw- en sloopafval

Bouw- en sloopafval is de verzamelnaam voor alle afvalsoorten die vrij komen bij een verbouwing. Dat zijn bijvoorbeeld puin, beton, hout en metaal. Een bouwafval container is een gemengde afvalcontainer voor verschillende afvalstoffen zoals bijvoorbeeld hout, gips, puin en metaal. Afvalstoffen die niet zijn toegestaan zijn golfplaten, asbesthoudend materiaal, accu’s en organisch afval. 

  1. Grond

Bij het afgraven van een tuin of voor de bouw van een huis kan het zijn dat je grond overhoudt. Grond en zand afvoeren kan met een grondcontainer. In dit soort containers mogen ook graszoden mits kort gemaaid. Grond wordt hergebruikt, daarom mag deze dus niet vervuild zijn. Afvalstoffen die niet zijn toegestaan zijn kiezels, stenen, hout, vervuild water of groenafval. 

  1. Groenafval

Een groencontainer is er voor de mensen die doen aan tuinonderhoud. In een groencontainer kan men beplanting en snoeiafval deponeren. Na het ophalen van een groencontainer gaat de inhoud direct op de composthoop. Daarom mag er in deze container geen hout, papier, plastic of graszoden.

  1. PMD

PMD staat voor Plastic verpakkingen, Metalen verpakkingen en Drinkpakken. Deze afvalsoort vormt een groot deel van ons afval in Nederland. PMD is een afvalsoort dat goed te recyclen valt en is daarom heel waardevol om apart aan te bieden. Veel horecagelegenheden hebben een PMD container voor het inzamelen van plastic flessen, conservenblikken en drankverpakkingen, maar ook steeds meer kantoren en winkels scheiden PMD van restafval.