Rootkitinfo

Positieve gevolgen van het optimaliseren van een API platform

Als u gebruikmaakt van vele API’s, allemaal met hun eigen functie, is een API platform misschien iets wat u voor uw bedrijf nader kunt bekijken. API’s hebben een hoop te bieden aan bedrijven. Ze stellen u in staat om betere diensten te leveren aan klanten, services te personaliseren en klanten langer te binden. Daarnaast verbeteren API’s interne processen, de samenwerking met derde partijen en vergaart u sneller en kwalitatief waardevollere data. Om alle processen omtrent API’s zo soepel mogelijk te laten verlopen, kan een bedrijf eigenlijk niet meer zonder een goed opgezet API platform. Ook IPaaS (Integrated Platform as a Service) mag, gezien de ontwikkelingen omtrent smartphones en de Cloud, niet ontbreken. Wat kunnen dit platform en IPaaS voor u en uw bedrijf betekenen?

Het belang van een goed API platform en IPaaS

Het API platform is te zien als een hub voor alle API’s die nog in hun levenscyclus zitten. Dit platform maakt het voor u gemakkelijker om API’s te publiceren. Zowel de toegang voor interne als externe partijen wordt vereenvoudigd. Daarnaast kunnen zowel de private als de publieke API’s eenvoudiger beheerd worden. Ook configureren, documenteren en monitoren is een mogelijkheid. Een goed en slim opgezet API platform kan uw bedrijf dus een hoop opleveren. U kunt sneller data verkrijgen en analyseren. Hierdoor kunt u sneller oplossingen vinden voor klanten. Ook IPaaS kan hier een bijdrage aan leveren. Dankzij de mogelijkheden van de Cloud kunt u sneller en flexibeler data analyseren. Bovendien biedt IPaaS u de mogelijkheid om data van mobiele gebruikers te verkrijgen. In deze tijden kunt u eigenlijk niet zonder.

Kies voor de services van de specialist

Alhoewel API’s inmiddels vrij standaard zijn, waren ze dat jaren geleden nog niet. Er was echter één bedrijf dat al snel ontdekte dat deze API’s zeer waardevol konden zijn voor bedrijven: Datacon. Al meer dan twintig jaar leveren zij services op het gebied van IT aan bedrijven. Er zijn weinig bedrijven met meer ervaring en expertise als het gaat om API’s.