Rootkit Info
Image default
Banen en opleidingen

Polymer Materials Engineer

De Philips Technical Expert Group (TEG) in Drachten, Nederland, is een groep van zeer bekwame experts met een verscheidenheid aan vaardigheden, die essentieel zijn voor de bedrijfsvoering van Philips, zoals huishoudelijke apparaten, mondgezondheid, gezondheid van moeder en kind, persoonlijke verzorging, slaap en Luchtweggezondheid en Philips Health System (medische apparatuur). Experts werken nauw samen met andere productontwikkelaars, industrieel ontwerpers, managers van consumentenmarketing, externe R & D-partners en innovatieve leveranciers. TEG biedt ondersteuning voor verschillende productcategorieën van Philips over de hele wereld om technologieën te verkennen en te ontwikkelen die nieuwe productfuncties kunnen realiseren, en heeft twee expertgroepen georganiseerd op basis van hun capaciteiten. Een van deze expertgroepen is de groep Chemie en Polymeren. De capaciteiten van het team zijn toegepaste chemie, chemische analyse en materialen en afwerkingstechnieken. Het team bestaat uit ongeveer 15 PhD / Master of Science / Bachelor of Science collega’s.

Jouw verantwoordelijkheid

Voor Philips in Drachten zijn wij op zoek naar polymeer materiaalingenieurs.Als ingenieur polymeermaterialen ben je verantwoordelijk voor deskundig advies, tijdelijke ondersteuning, technische ontwikkelingsactiviteiten en hands-on materiaalkarakterisering. Uw expertise op het gebied van polymeermaterialen vormt een uitdaging voor de producten, materialen en productieprocessen van Philips.

Je komt terecht in een multifunctioneel team van ervaren materiaal-, voltooiings- / verwerkings- en karakteriseringsexperts die de dingen bevooroordeeld doen. In je baan als ingenieur polymeermaterialen speel je een actieve rol bij het ontwerpen en verbeteren van toekomstige product- en materiaaleigenschappen. Deze expertise is uitermate belangrijk voor het leveren van hoogwaardige innovatieve apparatuur, functies en het vermogen om materiaalproblemen op te lossen door middel van vaste chemie / materiaalanalyse.

De belangrijkste verantwoordelijkheden en capaciteiten moeten zijn:

Verkenning en selectie van polymeermaterialen en verwerkings- / coatingtechnologieën hebben de nieuwe ontwerpen en functies van Philips-apparaten mogelijk gemaakt.

Tijdelijke probleemoplossing op het gebied van vakkennis en hands-on ervaring in materiaalkarakterisering en testen;

Bekend met verschillende materiaalkarakterisering en chemische analysetechnieken, zoals trekproeven, Impact, Fatique, GC-MS, FT-IR, thermische analyse (DSC, TGA en TMA), microscopie en Reologie. Contact hoek

Verzamel requirements en zet deze om in (project) aanbevelingen en voer deze uit;

Bijdragen aan de ontwikkeling van langetermijncapaciteiten op het gebied van polymeermaterialen en verwerking en analyse.

Ontwikkel het netwerk in het professionele veld. Bereid om samen te werken met andere (technische) disciplines, externe partners en bedrijven.

Jouw profiel

We zijn op zoek naarIngenieurs van verlichte polymeermaterialen hebben de volgende vereisten:

(Polymeer) chemie, (Polymeer) materiaalkunde, Chemische techniek of Analytische Chemie;

Het niveau van relevante chemische vakken (zoals analytische chemie, organische chemie en polymeerchemie) is zeer hoog.

We offeren

We verwelkomen je in een uitdagende en innovatieve omgeving en bieden je een uitstekende gelegenheid om je eigen en professionele kennis te verkennen en te ontwikkelen.

https://www.vindazo.nl/keywords/production-engineer.html