Rootkit Info
Image default
Zakelijk

Sluit een collectieve zorgverzekering af

Groepen of werknemers verzekeren met een collectieve zorgverzekering

Wilt u ook dat uw medewerkers vitaal en fit blijven? Sluit dan een collectieve zorgverzekering af voor uw organisatie. U heeft dus altijd zekerheid dat medewerkers geholpen kunnen worden als ze van zorg moeten worden voorzien. Maar voor groepen zoals verenigingen is een collectieve zorgverzekering ook een goede optie. U sluit een zorgverzekering af die over collectiviteitskorting beschikt. U krijgt bovendien een budget om uw medewerkers vitaal te houden. Dit betekent dus dat een gezonde leefomgeving op de werkvloer centraal staat. Denk aan een vitaliteitsprogramma, welke persoonlijk is afgestemd op de behoeften van het personeel zoals enkele gezondheidsinterventies. Een ander pluspunt is dat ziekteverzuim kan worden teruggedrongen. U krijgt onder andere inzicht in het ziekteverzuim, en welke gezondheidsrisico’s er bij uw personeel van toepassing zijn. Indien de medewerkers zorg nodig hebben, kunnen hun die ook snel en efficiënt ontvangen.

Voordelen voor werknemers

Werknemers genieten ook van vele extra’s met een collectieve zorgverzekering. Zo kan de werknemer deelnemen aan interventies die de gezondheid stimuleren. Denk aan een gewichtsconsulent, EHBO-programma’s, gezonde leefstijl-interventies en interventies die gericht zijn op meer lichaamsbeweging. Verder worden er brede vergoedingen uitgekeerd voor fysiotherapie. Medewerkers kunnen een app op hun telefoon downloaden om aan mindfullness te doen bijvoorbeeld. Daarnaast biedt een collectieve zorgverzekering nog veel meer pluspunten voor uw personeel. Denk aan online trainingen die de gezondheid stimuleren of die hulp bieden bij het verminderen van klachten.

Afsluiten van een collectieve zorgverzekering

De zorgverzekering kan worden afsloten na een persoonlijk afgestemd advies. De adviseurs brengen de organisatie in beeld en kunnen u helpen om de juiste collectiviteitsverzekering te kiezen. Uiteraard kunt u de zorgverzekering ook online afsluiten. Wensen en aandachtspunten kunnen worden meegenomen in het advies. Door middel van een gesprek kunnen al uw wensen worden geanalyseerd. Er wordt ook gekeken naar het vitaliteitsbeleid en de daarbij alle uitdagingen binnen uw organisatie.

Wat is een gezonde werkomgeving?

Er wordt bij bedrijven steeds meer aandacht besteed aan gezondheid en vitaliteit op de werkvloer. Lange dagen, slavenarbeid en overbelasting tijdens (zwaar) fysiek werk is bij veel bedrijven verleden tijd. Het is van belang dat werkgevers steeds meer stilstaan bij mentale en fysieke klachten van de werknemers. Denk aan stress of een burn-out. Ook nek- en rugklachten komen vaak voor. Belangrijke oorzaken hiervan zijn werkdruk, overbelasting, het leveren van (te) hoge prestaties en het niet kunnen voldoen aan de verwachtingen van de werkgever. Als werknemers op de werkvloer begeleiding en coaching zouden kunnen krijgen, kan het ziekteverzuim een stuk lager worden. Goede gezondheidsbegeleiding is dus onmisbaar op de werkvloer.