Rootkit Info
Image default
Bedrijven

Soorten behandelingen voor het dak

Het is belangrijk dat een reinigingsbedrijf het dak eens in de zoveel tijd schoonmaakt. Het beste is om niet te lang te wachten als er mos begint te groeien of als er veel vuil op ligt, dit kan namelijk leiden tot schade. Reinigingsbeurten zijn goedkoper en sneller dan herstelwerk. Naast het voorkomen van schade kan het ook belangrijk zijn om een goed aanzicht van het huis te hebben, bijvoorbeeld bij de verkoop of omdat de originele kleur van het dak niet meer te zien is. Dakpannen gaan gemiddeld 50 jaar mee, waarom niet optimaal gebruik van die jaren maken?

 

Schoonmaken

Bij het schoonmaken van het dak wordt er gekeken wat voor reiniging nodig is, ontmossen of een algemene verwijdering. Bij het ontmossen wordt een hogedrukspuit gebruikt en als het nodig is wordt hier een mosverdelvend middel bij gebruikt. Het type schoonmaken hangt ook af van het soort dak. Bij een algemene reiniging wordt het hele dak onder handen genomen.

Er kan ook een keuze gemaakt worden om meteen de dakgoot mee te nemen in de schoonmaak. Zo wordt eventueel vuil wat er is in gevallen meteen eruit gespoten. Zo wordt verstopping van de dakgoot voorkomen.

 

Beschermen

Het is mogelijk om naast een reinigingsbeurt er ook voor te kiezen om het dak voor een langere tijd te beschermen. Dit kan door een coating aan te brengen aan het dak. Het is vooral aan te raden om een dakcoating aan te brengen na een ontmossing, zodat het dak tijd heeft om bij te komen van de behandeling en zodat het mos de komende jaren minder snel terug komt. Ook bij poreuze daken is de coating een aanrader, het biedt een extra beschermlaag waardoor het niet al te snel verder poreus wordt. Een coating blijft gemiddeld 15 tot 20 jaar zitten.