Rootkit Info
Image default
Aanbiedingen

Telemarketing vergeleken met online marketing

Waarom is telemarketing zo succesvol voor jouw bedrijf?

Telemarketing is al jarenlang een populaire vorm van marketing. Telemarketeers bellen hierbij potentiele klanten op om een product onder de aandacht te brengen. Maar is deze vorm van marketing nog wel zo populair, nu online marketing steeds meer terrein wint? Ben je benieuwd? Lees dan verder en kom erachter!

 

Telemarketing 

Telemarketing is zo populair geworden, doordat klanten direct in contact staan met de verkoper. Hierdoor kunnen klanten gelijk hun vragen over het product kwijt. De marketeer kan eventuele twijfels wegnemen en de klanten adviseren. Hierdoor hebben mensen vertrouwen in het product en zijn ze niet bang om opgelicht te worden. Wat online sneller het geval is. 

 

Online marketing 

Online marketing wordt steeds groter, omdat steeds meer mensen online zijn. Hierdoor worden vormen zoals Email marketing, social media marketing en SEO steeds populairder. Het nadeel aan online marketing is dat er geen direct contact is met de klant. De klant is minder geneigd om vragen te stellen, omdat hij of zij het gevoel heeft dat hij of zij contact met een computer heeft. Dit schept vaak geen vertrouwen en daardoor kunnen klanten afhaken. Het voordeel is dat er online meer mensen in een kortere tijd te bereiken zijn. Met een Email kunnen duizenden mensen in een keer bereikt worden.  

 

Verschillende doelgroepen 

Telemarketing is een andere vorm van marketing dan online marketing. Het is belangrijk dat de marketingstrategie past bij jouw bedrijf. Voor sommige bedrijven zal telemarketing beter werken dan voor andere bedrijven. Vaak is een combinatie van deze twee succesvol om verschillende doelgroepen te bereiken. Sommige doelgroepen zullen eerder overtuigd worden door een telemarketeer en een ander voelt zich meer aangesproken door een online marketeer. Het is dus belangrijk om hier goed onderzoek naar te doen. Klik hier voor informatie over telemarketing.

https://www.convins.eu/