Rootkit Info
Image default
Aanbiedingen

Ben jij op zoek naar een baan in de werktuigbouwkunde?

Het studiejaar zit er net op, dus de kans dat jij toevallig afgestuurd bent is zeer aanwezig. Als je dit leest is de kans groot dat je dus een baan in de WTB zoekt, maar hoe vind je nou zo’n baan? Allereerst gefeliciteerd met je diploma! Nu is het tijd om op zoek te gaan naar een mooie vacature werktuigbouwkunde. Als je moeite hebt met zelf een vacature te vinden, helpen we je hier graag mee. In dit blog artikel lees jij wat je moet weten in de zoektocht naar een werktuigbouwkundige baan!

Werktuigbouwkunde als vak

Voor we je tips gaan geven over hoe jij het beste de juiste baan op het gebied van werktuigbouwkunde kan vinden, willen we je eerst even wat vertellen over de inhoud van het vak. Binnen dit vak houd je je voornamelijk bezig met het designen, produceren en onderhouden van machines en werktuigen. Het leuke aan dit vak is dat het aan de ene kant heel breed en veelzijdig is, maar aan de andere kant ook heel specialistisch. De veelzijdigheid zit hem in het feit dat je bezig kan gaan met vele verschillende soorten machines zoals voertuigen en installaties. Je leert gaande weg je carrière steeds meer over het ontwerpen, fabriceren en onderhouden van technische en mechanische items. Begin je al zin te krijgen om aan de slag te gaan?

Wat zijn de mogelijkheden?

Je bent waarschijnlijk inmiddels hartstikke benieuwd naar de mogelijkheden van een carrière in de werktuigbouwkunde. Er zijn een tal van banen, en technisch ontwerper, productie-ingenieur en ontwikkelaar van technische installaties zijn slechts een paar voorbeelden. Weet je nog niet helemaal wat je precies wil? Neem dan contact op met Kato. Zij helpen je graag in de zoektocht naar de ideale vacature werktuigbouwkunde. Door hun zeer grote netwerk vinden ze altijd iets wat bij jou vraag en wensen aansluit.

Binnen welke functies kan je gaan werken na het afronden van de studie werktuigbouwkunde? Voorbeelden van banen zijn productie-ingenieur, technisch ontwerper en ontwikkelaar van technische installaties. Zo kan je bijvoorbeeld meewerken aan de productie van machines voor Defensie. Omdat er zoveel mogelijk is met de studie en je in aanmerking komt voor een hoop functies is het belangrijk om voor jezelf te weten waar jij wil werken. Ontwerp je liever of produceer je liever? Om je te helpen met je zoektocht adviseren we je om eens te gaan kijken naar vacatures in de werktuigbouwkunde van T-Pion. Het vak is namelijk bijna te breed om het helemaal op eigen houtje te regelen. Op deze manier kom je er zeker achter welke functie bij jou past!

https://www.t-pion.nl/