Rootkit Info
Image default
Aanbiedingen

Verschillende soorten webhosting

Webhosting is het huren van een stukje webruimte op een server. Daarop kun je alle bestanden van jouw website opslaan. Een server is een computer die altijd verbonden is met het internet. Deze staat in een datacenter en daardoor is het mogelijk dat mensen je website bezoeken. Als je een bedrijf opricht en daar een website voor wilt maken, heb je webhosting nodig. Er wordt dan gezorgd dat de website altijd blijft werken en geüpdatet wordt. Er bestaan drie soorten webhosting. Ben je benieuwd welke dit zijn? Lees dan verder en kom erachter!

Reseller hosting 

Reseller hosting houdt in dat je hostingdiensten beheert en doorverkoopt aan eindgebruikers onder je eigen naam. Als je hiervoor kiest, is het belangrijk dat je een betrouwbare hosting provider kiest. Doordat je de hosting gaat doorverkopen, ben jij namelijk verantwoordelijk voor de hosting provider. De reseller biedt soms extra diensten aan in de vorm van onderhoud aan de website. 

Shared webhosting

Bij shared webhosting, wordt de hosting gedeeld. De capaciteit van de server deel je dan met andere ondernemers. Het onderhoud van de server ligt dan bij een hosting provider. Op die manier hoef je jezelf er niet mee bezig te houden. 

VPS hosting

VPS betekent Virtual Private Server. Deze vorm van hosting leent zich voor het hosten van applicaties en websites. Deze vorm van hosting deel je niet met andere mensen, maar heb je volledig voor jezelf. 

Laat je adviseren over de mogelijkheden

Nu je weet wat de verschillende vormen van hosting zijn, kun je bedenken welke dienst jij wilt afnemen. Bedenk eerst wat het beste bij jouw bedrijf past. Twijfel je tussen twee hostingvormen? Neem dan een kijkje op de website van Oxilion en ontdek het aanbod. Heb je een vraag over een pakket? Neem dan contact op en laat je adviseren over de mogelijkheden.

https://www.oxilion.nl/