Rootkit Info
Image default
Aanbiedingen

Wasmachine kapot? Dit zijn de meest voorkomende problemen

Wasmachine kapot? Dit zijn de meest voorkomende problemen

Als je wasmachine kapot gaat, wil je natuurlijk dat het apparaat het zo snel mogelijk weer doet. Niet iedereen heeft het geld om direct een nieuwe wasmachine aan te schaffen en bovendien is dit ook lang niet altijd nodig. Vaak kan een wasmachine gerepareerd worden door een kapot onderdeel te vervangen. In dit artikel lees je wat je moet doen als je wasmachine niet meer werkt.

Check het storingsnummer

De meeste wasmachines geven met een storingsnummer aan wat er precies mis is met het apparaat. In de gebruiksaanwijzing kan je het overzicht met alle storingsnummers terugvinden. Als je de handleiding kwijt bent, kan je deze vaak terugvinden op de website van de fabrikant. Via het storingsnummer kom je precies te weten waarom het apparaat niet meer werkt. Het is vervolgens een kwestie van de kapotte onderdelen vervangen en grote kans dat de wasmachine het daarna weer gewoon doet.

Wasmachine onderdelen koop je eenvoudig en snel op Fixpart.nl. Je vindt hier onder andere kogellagers, deurschakelaars, koolborstels en pompen. De onderdelen worden snel geleverd, waardoor je spoedig weer gebruik kunt maken van je wasmachine.

De oorzaak van het probleem

Mocht je wasmachine niet over storingsnummers beschikken, dan kan je ook zelf de onderdelen nalopen om de oorzaak van het probleem te vinden. Het kan altijd helpen om te controleren of de stekker goed in het stopcontact zit en of er voldoende spanning op het stopcontact staat. Het kan zijn dat er kortsluiting is geweest.

Een van de meest voorkomende problemen is een wasmachine die veel lawaai maakt of vreemde geluiden produceert. Als je een luide, hoge toon hoort dan zit het probleem waarschijnlijk in de motor of in de pomp. Het kan lastig zijn om de reparatie zelf uit te voeren, dus schakel eventueel een monteur in die gespecialiseerd is in de reparatie van wasmachines.

 

https://fixpart.nl/nl