Rootkitinfo

Wat zijn kunststof kozijnen?

Ongeplasticeerd polyvinylchloride is de technische naam voor kunststof kozijnen, ook wel hard PVC genoemd omdat het niet buigt of buigt zoals standaard PVC.

  

Voordelen van kunststof kozijnen

Hoe is een plastic van het vinyltype populairder geworden dan houten of stalen ramen? Om te beginnen zijn uPVC-kozijnen milieuvriendelijk. Deze frames gaan een leven lang mee met heel weinig onderhoud en kunnen aan het einde van hun lange levensduur worden gerecycled, waardoor hun impact op het milieu wordt verminderd. Wat zijn enkele andere voordelen van kunststof kozijnen?

  • Kleurvast – kunststof vervaagt niet en bladdert niet als de kleur door de hele structuur wordt toegediend. Zelfs krassen zullen gewoon dezelfde kleur eronder onthullen en kunnen over het algemeen worden weggepoetst.
  • Duurzaamheid – kunststof vervormt, rot of roest niet en is waterbestendig.
  • Veiligheid – kunststof is brandwerend.
  • Bouw – aannemers werken over het algemeen het liefst met kunststof , omdat het lichtgewicht, gemakkelijk te bewerken en duurzaam is.
  • Populariteit
  • PVC- en uPVC-constructiematerialen bestaan ​​al tientallen jaren, en hoewel sommigen hebben geklaagd over de esthetiek van het materiaal, maken recente verbeteringen in productieprocessen kunststof praktisch niet te onderscheiden van alternatieve bouwmaterialen. Dit feit in combinatie met hun duurzaamheid en isolerende factor heeft het ervoor gezorgd dat kuns populair is bij zowel bouwers als consumenten. U vindt bijvoorbeeld meerdere opties voor fabrikanten en installateurs van kunststof kozijnen.

 

Veiligheid

U maakt zich misschien een beetje zorgen over de veiligheid als u denkt aan een raam- of deurkozijn op basis van kunststof. U moet echter weten dat deze behuizingen erg stijf zijn en dezelfde of superieure beveiliging bieden als hun houten tegenhangers. Natuurlijk zou u nog steeds dezelfde basis voorzorgsmaatregelen moeten nemen met sloten en andere beveiligingsapparatuur. Kortom, kunstof kozijnen en -deuren zijn net zo veilig als elk ander bouwmateriaal.

 

Geschiedenis

PVC werd voor het eerst opgemerkt aan het einde van de 19e eeuw, niet één maar twee keer, nadat chemici een witte schilferige substantie opmerkten in flessen vinylchloride die waren blootgesteld aan zonlicht. Geen van beide chemici dacht teveel na over deze stof en het zou ongeveer 60 jaar duren voordat een Amerikaanse uitvinder het recept voor PVC zou ontdekken, een kneedbare stof die een van de meest wijdverspreide bouwmaterialen ter wereld is geworden. Duitsland zou het eerste land zijn dat de voordelen van ongeplasticeerd polyvinylchloride zou ontdekken, snel gevolgd door Groot-Brittannië en vervolgens Amerika. Tegenwoordig is meer dan 90% van de ramen die in het VK worden vervaardigd van PVC.