Rootkit Info
Image default
Meubels

Welke keuzes moet je maken voor een nieuw bed?

Een bed uitkiezen voor je slaapkamer is een belangrijke, maar moeilijke taak. Goede nachtrust is erg belangrijk om de rest van de dag energie te hebben, en daarbij ook erg belangrijk voor de gezondheid. Slaaptekort en slecht slapen kan gevolgen hebben, zoals overgewicht en te hoge bloeddruk. Een bed uitkiezen is moeilijk, omdat er veel keuze is. Zo heb je tweepersoonsbedden, twijfelaars en eenpersoonsbedden. Ook van deze soorten zijn weer verschillende stijlen, groottes en kleuren te krijgen. In dit artikel worden de verschillende soorten bedden besproken, en welke keuzes je nog meer moet maken om tot een perfect bed voor jou te komen.

Tweepersoonsbed

De standaard maat van een tweepersoonsbed is 180x200cm, maar verder kan je ook maten 180×200 en 200×200 krijgen. Deze bedden zien we vooral in kamers van volwassenen en zijn perfect voor mensen met een partner. Deze bedden bieden veel comfort en ruimte om te slapen, maar nemen ook veel ruimte in de slaapkamer in beslag. Verder zijn deze bedden ook duurder dan andere bedden, vooral de kingsize bedden.

Twijfelaar

Een twijfelaar is een tussenoptie, en hier kan je in je eentje of met zijn tweeën op slapen. Met zijn tweeën is wel wat minder comfortabel dan een tweepersoonsbed, maar dat heeft ook te maken met de grootte van de desbetreffende personen. De afmeting van twijfelaars zijn 120 x 200 of 140 x 200. Deze bedden nemen iets minder ruimte in beslag dan de tweepersoonsbedden, en bieden meer comfort dan de eenpersoonsbedden. De prijs van deze bedden ligt wel hoger dan de eenpersoonsbedden, maar weer lager dan de tweepersoonsbedden. Ook worden voor deze maten matrassen en slopen verkocht.

Eenpersoonsbed

De meest gangbare afmeting van een eenpersoonsbed is 90×200. Dit bed is dus niet breed, en dat brengt ons meteen bij een voordeel. Deze bedden zijn ideaal voor kleine slaapkamers, en voor slaapkamers van kinderen. Als je een partner hebt of je bent wat ouder, dan is dit bed vaak niet handig meer. Ook is een eenpersoonsbed niet handig voor onrustige slapers. Op het gebied van prijs zijn deze bedden goedkoper dan de tweepersoonsbedden en twijfelaars.

Waar moet je op letten?

Nu de bedden zijn besproken, en de voor -en nadelen zijn genoemd is het tijd om ook nog te kijken waar je nog meer op moet letten. Het is belangrijk om van te voren een budget vrij te maken en duidelijk te hebben voordat je een bed gaat kopen. Er zijn veel bedden te krijgen, en ook worden hierbij andere luxe accesoires geboden die de prijs van het bed omhoog boosten. Daarbij is het ook verstandig om andere wensen op een lijstje te zetten. Door dit te doen kan je makkelijker filteren op de websites van de verschillende partijen. Een bed kopen is helaas niet genoeg, er hoort natuurlijk ook een matras bij. Het is handig om alles in een te kopen, vaak krijg je hierbij ook nog bepaalde kortingen of aanbiedingen.