Rootkit Info
Image default
Aanbiedingen

Zo kies je het juiste dekbedovertrek

Zo kies je het juiste dekbedovertrek

Is jouw oude dekbedovertrek weleens aan vervanging toe? Of ben je toe aan iets nieuws? Neem dan even de tijd om deze blog te lezen. Want in deze blog geven wij jou enkele handvaten zodat ook jij het juiste dekbedovertrek weet te kiezen. Bij het kiezen van een dekbedovertrek komt namelijk meer kijken dan je zo op het eerste gezicht zou verwachten. Welke maat moet je hebben en welke materiaalsoort kun je het beste kiezen? Deze vragen en meer komen allemaal aan bod. Lees dus snel verder!

 

Allereerst de maat

De eerste en tevens belangrijkste vraag waar je bij stil moet staan is het formaat dekbedovertrek dat je nodig hebt. Dekbedovertrekken zijn te verkrijgen in verschillende maten, variërend van 1-persoons en 2-persoons tot lits-jumeaux en lits-jumeaux XL. De maten die hierbij horen variëren van 140 bij 200 of 220 centimeter voor de kleinste maat en 260 bij 200 of 220 centimeter voor de grootste maat. Zoals je kunt zien is er ook nog verschil in de lengte; namelijk 200 of 220 centimeter. Daarom is het van groot belang dat je goed nagaat wat de precieze afmetingen van je dekbed zijn. Wanneer je je dekbedovertrek te klein koopt zul je het dekbed wat dubbel moeten vouwen. Bij een te groot dekbedovertrek houd je stof over. Maar ook de lengte van het overtrek is dus belangrijk. Het juiste formaat dekbedovertrek zit als gegoten.

 

Ook de materiaalkeuze is belangrijk 

Naast de juiste maat is ook de materiaalkeuze erg belangrijk. Dekbedovertrekken van hoge kwaliteit worden veelal gemaakt van percaline-katoen, katoen-satijn of flanel. Katoen is een materiaal dat goed ademt en veel vocht opneemt. Deze eigenschappen zorgen voor een comfortabele nachtrust. Daarnaast voelt katoen relatief koel aan en is deze materiaalsoort dus zeer geschikt voor de wat warmere, zwoelere periodes. Katoen-satijn voelt wat gladder, kouder en soepeler aan en heeft een subtiele glans. Wie een dekbedovertrek zoekt die snel warm en behaaglijk aanvoelt, doet er goed aan eens te kijken naar een flanellen variant. Flanel voelt erg zacht aan en past zich snel aan de lichaamstemperatuur aan. Ook houdt flanel kou beter buiten dan katoen of katoen-satijn. Met een flanellen dekbedovertrek weet je zeker dat je snel in slaap zult vallen!

 

Vrolijke kleuren en leuke printjes

Nadat je de maat en het materiaal hebt bepaald, wordt het tijd om eens te kijken naar vrolijke kleuren en leuke printjes. Dekbedovertrekken zijn zowel in effen kleuren als in vrolijke printjes te verkrijgen. Zo zit er voor ieder wat wils tussen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de website van Cinderella en laat je verrassen!