Rootkit Info
Image default
Dienstverlening

Wat is een ingenieur?

Een ingenieur is iemand die op technisch gebied te werk gaat. In de meeste branches wordt er naar ervaring gekeken, maar het kan ook zijn dat je eerst moet afstuderen voordat je aan de slag kunt. Technische deskundigen worden vaak ingehuurd om problemen op te lossen in bedrijven of bij onderzoek. In dit artikel bespreken we wat ingenieurs doen en welke soort ingenieurs er zijn!

Welke soorten ingenieurs zijn er?

Er zijn veel soorten ingenieurs. In de meeste branches wordt er naar ervaring gekeken, maar het kan ook zijn dat je eerst moet afstuderen voordat je aan de slag kunt. Hieronder volgt een opsomming van de meest voorkomende ingenieurs:

– Civiel Ingenieur: Deze ingenieur houdt zich bezig met civieltechnische projecten zoals wegen, bruggen en dammen. Matersendekoning.nl doet verschillende opdrachten in de civiele techniek.

– Bouwkundig Ingenieur: Deze ingenieur ontwerpt gebouwen, werkt aan hun constructie en zorgt ervoor dat een bouwproject goed wordt uitgevoerd.

– Ingenieur Technische Bestrijding: In het dagelijks leven komen er veel branden voor in bijvoorbeeld fabrieken. Deze ingenieur zorgt ervoor dat de brand wordt bestreden en het pand veilig is voor medewerkers.

– Industrieel Ingenieur: Deze ingenieur werkt aan projecten in de industrie of in de technische dienst. In het bedrijfsleven worden vaak ingenieurs ingehuurd om problemen op te lossen of nieuwe producten te ontwikkelen.

– Militair Ingenieur: Deze ingenieur werkt aan militaire projecten zoals wapens, voertuigen of communicatiesystemen.

– Electrotechnisch Ingenieur: Deze ingenieur ontwerpt en bouwt elektrotechnische installaties. Hij/zij zorgt ervoor dat apparatuur goed functioneert en veilig is.

– Werktuigbouwkundig Ingenieur: Deze ingenieur ontwerpt, bouwt en test machines. Hij/zij zorgt ervoor dat de machines goed werken in hun omgeving en voldoen aan de veiligheidseisen.

– Mechatronica Ingenieur: Deze ingenieur ontwerpt en bouwt machines die bestaan uit elektronica, mechanica en software. Dit kan bijvoorbeeld een robot zijn of een wasmachine.

– Software Ingenieur: Deze ingenieur ontwerpt en bouwt software. Hij/zij zorgt ervoor dat de software goed werkt en aan de eisen voldoet.

Er zijn er nog veel meer, maar dit waren een aantal voorbeelden.