Rootkit Info
Image default
Aanbiedingen

Fenders gebruiken? Zo zorgt u ervoor dat u deze juist gebruikt!

Fenders zijn onmisbaar op iedere boot. Deze fenders, ook wel bekend als stootkussens, fungeren als een bescherming tussen de boot en de wal of bijvoorbeeld een andere boot. De fenders zijn dus enorm handig om te voorkomen dat er krassen of andere beschadigingen op de zijkant van uw boot ontstaan. Hoe u goed gebruik maakt van deze fenders leest u in deze blog. Lees dus snel verder!

 

Fenders juist gebruiken

Bij het gebruik van fenders is het uiterst belangrijk dat u de fenders en stootwillen correct opblaast. Helaas zien we nog te vaak dat de fenders verkeerd zijn opgeblazen. Maar wanneer is uw fender dan wel goed opgeblazen? Dit kunt u gemakkelijk testen door de stootwil of fender in te drukken met uw vinger. Als de fenders en stootwillen iets ingedrukt kunnen worden zijn ze goed opgeblazen. De juiste druk voor een fender is 0.2 bar. De fenders staan in weer en wind, van felle zonneschijn tot vrieskou, de lucht in uw fender heeft dus flink de ruimte nodig om uit te zetten en te krimpen. U zult met name bij grotere fenders verbaast zijn wat zonneschijn met de druk in een fender doet. Wanneer de fender juist wordt opgeblazen heeft deze ook de ruimte om zich te vervormen, hierdoor kan het beter zijn werk doen!

 

Verschillende soorten fenders

Voor verschillende situaties worden verschillende soorten fenders gebruikt. Over het algemeen wordt er vaak voor stootwillen gekozen in cilindervorm. Maar welke fender voor u geschikt is hangt van de vorm en lengte van uw boot. Als het gaat om een brede stootrand moet de fender ook dikker zijn. Allereerst is er de steigerfender, deze worden gemonteerd op de steiger. Op deze manier voorkomt u dat uw boot beschadigt. Hiernaast zijn er ook bolfenders. Deze worden gebruikt om schade aan het schip tijdens het afmeren te voorkomen. Dit stootkussen is rond en loopt taps toe. Door middel van een fenderlijn bevestigt u de bolfender aan de railing.

 

Fenders van Boottotaal

Wilt u zich na het lezen van deze blog verder oriënteren op het gebied van fenders? Deze kunt u tegenwoordig ook gemakkelijk online aanschaffen. Bijvoorbeeld op de website Boottotaal.nl vindt u alle benodigdheden om veilig te varen. Naast fenders en toebehoren vindt u hier ook alles op het gebied van veiligheid, navigatie, motoren en kleding. Schaf nu ook gemakkelijk en snel fenders en toebehoren aan bij Boottotaal. Boottotaal verzekert u van een snelle verzending en optimale garantie. Heeft u vragen over het kopen van de juiste fenders voor uw boot? Vraag het de specialisten van Boottotaal gerust. Zij helpen u graag bij uw zoektocht naar de juiste fenders en toebehoren.

 

https://www.rootkitinfo.nl/