Rootkit Info
Image default
Sport

Fit worden zonder een stap buiten de deur te hoeven zetten, dat kan met EMS fitness!

Met EMS fitness kan je snel, makkelijk en zonder heftige inspanning fit en sterk worden. En dat is niet het enige voordeel van EMS. Je kan deze training namelijk gewoon thuis uitvoeren. Doeltreffend en op een succesvolle manier trainen zonder een stap buiten de deur te hoeven zetten, hoe ideaal is dat!

EMS is de afkorting van elektrische spier stimulatie. Inderdaad, je spieren worden gestimuleerd door middel van lichte elektrische signalen/prikkels. Nu is dat niets nieuws voor spieren, vanuit onze hersenen en centrale zenuwstelsel worden alle spieren in ons lichaam aangestuurd en gemotiveerd door middel van elektrische signalen. Voor iedere beweging die wij maken ontvangt de betreffende spier (of spieren) een elektrisch signaal vanuit het zenuwstelsel. Daarop gaat de spier bewegen en kan de beweging die wij willen maken uitgevoerd worden.  

Alle spieren worden tegelijkertijd aangesproken

Maar wat doet EMS precies naast het stimuleren van de spieren? Tijdens reguliere oefeningen die je zelf thuis uit kunt voeren biedt EMS ondersteuning. Maar niet zomaar ondersteuning. Tijdens de oefeningen (waaronder lunges, sit ups en squads) ontvangen de desbetreffende spieren een elektrische prikkel van de hersenen én van het EMS apparaat. Ze worden dus dubbel zo hard getraind, terwijl jij hiervoor geen extra moeite hoeft te doen. De andere spieren die je op dit moment niet aanspreekt met de oefeningen worden alsnog via het EMS apparaat getraind. Dit biedt een groot voordeel ten opzichte van sporten in de sportschool. Daarbij is het namelijk onmogelijk om alle spieren tegelijkertijd aan te spreken, waardoor je dus veel meer tijd kwijt bent om toch alle spieren getraind te hebben.

Een volwaardige training in de sportschool, waarbij je alle spieren getraind hebt, duurt toch al snel zo’n 3 tot 4 uur. Een volwaardige training met EMS, waarbij je alle spieren getraind hebt, duurt maar 20 minuten. En een EMS programma hoef je niet dagelijks te herhalen, je hoeft de training maar 2x per week te doen. Omdat de spieren flink aangesproken worden tijdens de EMS training is het zelfs belangrijk om hierna de spieren zo’n 72 uur rust te geven. De spieren kunnen zich binnen deze tijd optimaal herstellen, zodat je ze na die 72 uur weer op volle kracht kunt trainen.  

https://ikwilstimawell.nl/