Rootkit Info
Image default
Sport

Met EMS kan je kracht opbouwen, je figuur verbeteren en meer!

Wil jij meer kracht opbouwen in je spieren? Je rug versterken omdat je regelmatig last van rugpijn hebt? Je bekkenbodem versterken na een zwangerschap? Of je figuur verbeteren? Dit alles kan je bereiken met EMS (elektrische spierstimulatie). EMS wordt al zo’n 50 jaar gebruikt voor de opbouw van spieren en om spieren te laten ontspannen. Sinds 1970 hebben topsporters EMS toegevoegd aan hun trainingsprogramma. Door elektroden op de spiergroepen te plakken die voor hen extra belangrijk zijn in hun sport, ontwikkelen ze meer kracht in hun spieren. Sinds 15 jaar zijn de plak- of kleefelektroden ingewisseld voor een speciaal trainingspak waar 12 elektroden paren in zijn genaaid. De training is hierdoor veel effectiever geworden omdat veel meer spiergroepen hiermee tegelijkertijd gestimuleerd kunnen worden.  

Trainen wanneer het jou schikt

Trainen wanneer en waar je wilt? Dit is mogelijk met EMS! Of je nu thuis, bij een vriend of vriendin of zelfs onderweg wilt trainen, het kan allemaal. Gewoon wanneer het jou schikt. Willen jouw gezinsleden of huisgenoten ook fit worden in korte tijd en trainen op een moment dat hen goed uitkomt? Geen probleem, je kan met meerdere mensen het trainingspak en de EMS machine delen. Alle EMS apparatuur is veilig in gebruik en medisch gecertificeerd.

Ben je een training begonnen maar gaat de deurbel, moet je toch nog even naar het toilet of heb je het verkeerde trainingsprogramma uitgekozen? Op elk gewenst moment kan de training worden afgebroken en kan jij reageren op de deurbel, je sanitaire stop maken of een ander trainingsprogramma uitkiezen.

Je hebt de keuze uit wel 70 verschillende trainingsprogramma’s waarvan er 40 ondersteund zijn met een trainingsvideo. Iedere training heeft een duur van 20 minuten. Deze tijd is voldoende om je spieren optimaal te trainen.

Sporten met spierpijn

Is sporten met spierpijn gevaarlijk? Nee, dit is het niet. Maar we raden het ook niet aan om een sportsessie te starten wanneer je nog spierpijn van de vorige training hebt. Daarom adviseren wij om tussen iedere EMS training een pauze van minimaal 72 uur te houden. Binnen deze rusttijd hebben je spieren voldoende tijd om weer te herstellen. Twee keer per week sporten met EMS is een goed ritme. De spieren worden dan namelijk voldoende gestimuleerd om sterker te worden en krijgen ook genoeg rust om te herstellen van een training.

 

https://www.stimawell.com/nl-nl