Rootkit Info
Image default
Zorg

Goed en passend advies tijdens het kopen van een rollator is cruciaal

 

Een rollator kopen is een ideale stap richting mobiliteit. Een rollator uitzoeken is ook een belangrijk onderdeel, je kunt een rollator namelijk zien als een wandelmaatje. Een ondersteunende wandelmaatje die je helemaal zelf kunt samenstellen! Een rollator kun je zien als een investering, een investering in je mobiliteit en vrijheid. 

De juiste rollator kiezen is zeer belangrijk

Het kiezen van een rollator is een cruciale stap, omdat je wel een rollator nodig hebt die aansluit op je wandel stijl. Vooral als je zelf niet weet welke rollator het beste bij je past kan dit een moeilijk klusje zijn. Het is daarom raadzaam om een expert of iemand met ervaring in te schakelen!

Advies van een expert bij het kiezen van je rollator

Een expert weet alle ins en outs van een rollator, ook weet een expert waar diegene op moet letten. Schakel daarom een expert in bij het maken van je keuze! Er zijn een paar essentiële factoren waar een expert altijd rekening mee houdt. 

Factoren waar een expert rekening mee houdt:

  • Ideale maat van de rollator

  • Gewicht van de rollator

  • Zithoogte van de rollator

  • Gebruik van de rollator

  • Eventuele accessoires voor bij de rollator

Ideale maat van de rollator

Het is inderdaad cruciaal op de juiste rollator maat te nemen, hier zijn een aantal meetmethoden voor die een expert kan uitvoeren. Een goede rollator maat zorgt ervoor dat  de juiste loophouding wordt aangehouden. De juiste lengte en polshoogte moeten hiervoor opgemeten worden.

Gewicht van de rollator

Daarnaast is het gewicht van de rollator ook zeer belangrijk. Er zijn namelijk lichtgewicht en normale rollators. De lichtgewicht rollators vallen onder 8 kilogram, dit zijn vaak de moderne rollators. Traditionele rollators zijn meestal rond de 11 kilogram. 

Gebruik van de rollator

Ook het gebruik van de rollator is een belangrijk aspect. Ben je van plan op de rollator binnen of buiten te gebruiken? Hier bestaan namelijk verschillende soorten rollatoren voor.