Rootkit Info
Image default
Bedrijven

Led-spots en -panelen: Ledonline.nl weet welke de beste zijn

Ledonline.nl is niet alleen een professionele led-winkel. Je vindt er ook handige informatie over verschillende led-systemen. Een voorbeeld is het panel ofwel paneel. Led panelen zijn de standaard in kantooromgevingen; ze zijn ook geschikt als winkel verlichting. De voordelen ervan zijn talloos. We sommen de belangrijkste op.

-Ze zijn duurzaam. Een 60 bij 60 cm led paneel verbruikt 36 Watt. Dit is de helft van het verbruik van een 60 bij 60 cm TL-inbouw armatuur.

-Ze gaan lang mee. Op de website van Philips staat te lezen: “(…) 5,7 jaar als het licht 24 uur per dag brandt; 7,6 jaar als het licht 18 uur per dag brandt en 11,4 jaar bij 12 uur per dag.”

-De Lumen Watt verhouding van ledlampen is gunstig; er is sprake van veel lichtopbrengst per gebruikt Wattage. Met andere woorden: een led is efficiënt.

-Leds zijn gebruiksvriendelijk. Panelen worden rechtstreeks in het plafond geïnstalleerd. Zo blijven ze vuil- en stofvrij.

-Als je investeert in led-panelen krijg je subsidie: de EIA 2021.

Alhoewel steeds meer bedrijven en particulieren overstappen op LED rails, spots en strips, leven er nog steeds veel vragen. We beantwoorden er twee. Als ik een ledlamp regelmatig aan- en uitdoe, wordt de levensduur dan korter? Nee. De techniek van led – het zijn halfgeleiders – maakt dat in- en uitschakelen geen invloed heeft op de conditie van de lamp. Wat wordt bedoeld met koude en hete lichtopbrengst? Koud is de opbrengst van de led die aangedaan wordt. De lichtopbrengst wordt heet genoemd als het armatuur helemaal is opgewarmd. Deze termen moeten niet verward worden met koud en warm licht. Ledlampen met een lage Kelvin-waarde (de kleurtemperatuur) geven sfeervol, warm licht af. Een led met een hoge Kelvin-waarde wordt ervaren als koel licht.  

Een lamp die Ledonline.nl veel verkoopt, is de led-spot. Er zijn veel mogelijkheden op het gebied van spots:

-rechthoekig of rond;

-inbouw of separaat;

-zwart, wit, grijs of meerkleurig;

-vast of draai- en kantelbaar;

-niet of wel dimbaar.

Vraag je je af wat in jouw situatie de ideale spot is? Ledonline.nl adviseert je graag. Je bereikt Ledonline.nl via 076-2003133 en info@ledonline.nl.