Rootkit Info
Image default
Aanbiedingen

Vendit op de Main Software 50 lijst

Voor het 9e achtereenvolgende jaar was de 2020-editie van de Main Software 50 competitiever dan ooit. Met een toename van het aantal abonnementen kunnen alle finalisten er trots op zijn dat ze een top-50 positie hebben weten te bemachtigen. 

 

Main Software 50, is de befaamde ranking van de 50 meest succesvolle Nederlandse softwarebedrijven en is bedoeld om de zichtbaarheid van de Nederlandse softwaresector voor het grote publiek te vergroten en om softwarebedrijven te belonen voor hun grote prestaties.

 

COVID-19 situatie

Zelfs in de huidige COVID-19 situatie zijn de Main Software 50 deelnemers optimistisch over de toekomst, met een verbluffende 42% van de Main Software top 50 bedrijven die nog steeds verwachten in de komende twee jaar een topline groei van meer dan 20% op jaarbasis te realiseren.

 

Werkgelegenheid en productiviteit

Het totaal aantal FTE’s in 2019 bedroeg 3.236, wat neerkomt op een stijging van 15% ten opzichte van vorig jaar. Interessant is dat de omzet per FTE in de loop van het jaar met 5% is gestegen tot EUR 138k per FTE. Dit productiviteitscijfer is aanzienlijk hoger dan dat van de deelnemende bedrijven van vorig jaar.

 

Winstgevendheid

De grote meerderheid van de top 50 deelnemende softwarebedrijven volgt een winstgevende groeistrategie. 66% van de top 50 bedrijven heeft een EBITDA-marge van meer dan 10% gerealiseerd. Meer dan 24% van de top 50 bedrijven heeft zelfs een EBITDA-marge van meer dan 20% kunnen realiseren.

 

Vendit is trots dit jaar de nummer 40 in de lijst te bekleden. 

Benieuwd naar de volledige lijst? Bekijk hem hier. 

https://mainsoftware50.com/edities/main-software-50-editie-2020/ 

 

Wilt u meer informatie over een winkelautomatisering oplossing speciaal voor uw branche? Neem dan contact op met de experts van Vendit of vraag een vrijblijvende demonstratie aan! 

 

https://www.vendit.nl/