Rootkit Info
Image default
Dienstverlening

Elektricien en elektrotechniek begrijpen

Een elektrotechnisch ingenieur of elektricien is wellicht de juiste carrière voor jou als je elektrische apparatuur, zoals generatoren en smartphones, wilt ontwikkelen of repareren. Als ontwerpers en installateurs van elektrische systemen die mensen dagelijks gebruiken, vervullen zowel elektrotechnisch ingenieur als een Zoetermeer elektricien cruciale functies. Hoewel beide functies elektriciteit hebben, voeren ze zeer verschillende soorten werk uit. Wat is een elektricien en een elektrotechnisch ingenieur en waarin verschillen deze twee beroepen? Lees verder voor meer informatie.

Verschil tussen de twee

De primaire verantwoordelijkheid van een elektrotechnisch ingenieur is het ontwerpen, testen en begeleiden van het productieproces voor verschillende elektrische apparatuur. Ze zijn zich bewust van de nieuwste communicatieapparatuur, stroomopwekking systemen en navigatie bedieningen en kunnen elektrische motoren bedienen. Neem voor elk gecompliceerd elektrisch probleem contact op met een medewerker van Elektrotechniek Zoetermeer als uw woning in de buurt ligt. Het ontwikkelen van een nieuw proces of het aanpassen van een bestaand proces kan nodig zijn om de optimale oplossing te vinden. Huur ondertussen een gecertificeerde elektricien in als u hulp nodig heeft bij het installeren, repareren of onderhouden van elektrische systemen in uw huis of kantoor. Naast het gebruik van geavanceerde tools om elektrische problemen op te lossen, zijn ze ook in staat om bestaande elektrische installaties te inspecteren, blauwdrukken en specificaties te lezen en klanten te informeren over de kosten en duur van reparatiewerkzaamheden.

Wat is een elektricien? Wat is een elektrotechnisch ingenieur?

Elektriciens voeren installatie, onderhoud en reparatie van elektrische apparatuur en systemen uit. Een persoon in deze rol is doorgaans verantwoordelijk voor het tot stand brengen en onderhouden van de draden die elektrische systemen verbinden met stroombronnen. Elektrische systemen worden geïnspecteerd om er zeker van te zijn dat ze correct functioneren, indien nodig geüpdatet en indien nodig gerepareerd. In principe zijn elektriciens verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat elektriciteit beschikbaar is in elk gebouw of elke faciliteit. Ervoor zorgen dat elektrische apparatuur veilig wordt geïnstalleerd en gebruikt, is een essentiële verantwoordelijkheid van elektriciens. Ingenieurs die met elektriciteit werken, ontwerpen en ontwikkelen apparatuur en systemen. In deze rol formuleert de ingenieur ideeën voor elektronische apparaten en mechanismen, maakt blauwdrukken en andere plannen, ontwikkelt prototypes, voert eerste product tests uit en houdt toezicht op de productie. Marketing en het verkopen van producten aan klanten is wat zij of het bedrijf waarvoor ze werken. Een elektrotechnisch ingenieur begrijpt hoe en waarom elektrische apparatuur functioneert.

Werkomgeving

Wanneer je besluit elektrotechnisch ingenieur te worden, moet je bereid zijn om tests uit te voeren in laboratoria, complexe projecten op kantoor te plannen en productieprocessen in de productiefaciliteiten te coördineren. Over het algemeen zijn deze professionals in dienst van bedrijven die zich bezighouden met de opwekking, transmissie, distributie en fabricage van halfgeleiders en elektronische componenten. Wat elektriciens betreft, omvat een deel van de werkomgeving onroerend goed, commerciële kantoren en gebouwen.