Rootkit Info
Image default
Dienstverlening

Moderne pijntherapie TENS is het alternatief voor reguliere pijnstilling

Bent u op zoek naar een veilige behandeling tegen pijn? Wilt u niet langer pijn verminderende tabletten slikken omdat u niet langer dit soort stoffen wilt toedienen aan uw lijf of omdat deze inmiddels hun werking verloren zijn? De beste niet medicamenteuze en uiterst veilige oplossing tegen pijn is TENS.

TENS, wat is het?

TENS, Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie, is een moderne pijntherapie die niet medicamenteus is. TENS kan ingezet worden in combinatie met pijnstillende tabletten, maar dit hoeft dus niet. De TENS pijntherapie werkt ook al goed op zichzelf.

Hoewel TENS regelmatig en al vele jaren ingezet wordt door artsen en specialisten in ziekenhuizen, klinieken en revalidatiecentra, heeft u niet per sé een arts nodig om gebruik te kunnen maken van deze pijntherapie. TENS kunt u namelijk eenvoudig en veilig zelf thuis gebruiken.

Hoe TENS te gebruiken

Het TENS apparaat, dat zeer handzaam is, is eenvoudig te bedienen. Er staan verschillende voorgeprogrammeerde programma’s op waar u uit kunt kiezen. Ook kunt u voor en tijdens de behandeling de intensiteit van de stroomstootjes verminderen. Inderdaad, u leest het goed: stroomstootjes. Dit klinkt misschien eng maar dat is het absoluut niet. Stroomstootjes klinkt ook wel heel heftig maar de stroomstootjes die het apparaat afgeven zijn zeer licht en niet pijnlijk. Ze geven u een klein tintelend of kriebelend gevoel op de huid.

De stroomstootjes bereiken uw lichaam via elektroden pleisters die u zelf op de huid kunt plakken. Op welke plek de pleisters geplakt dienen te worden hangt af van de locatie van de pijn. Een uitgebreide en duidelijke handleiding met plaatjes is bijgevoegd bij het TENS apparaat. Hierop kunt u voor elk type pijn zien op welk deel van het lichaam de pleisters geplakt moeten worden. De elektroden pleisters zijn, mits goed bewaard, meerdere keren te gebruiken. De elektroden pleisters zijn los bij te bestellen.  

Door de stroomstootjes raken de pijnprikkels die naar de hersenen gaan in de war. Het resultaat hiervan is dat de pijnprikkels de hersenen vele malen minder of zelfs niet meer bereiken. De pijn wordt hierdoor niet meer (goed) waargenomen, u voelt deze dus niet meer of minder. Daarbij wordt het lichaam door de stroomstootjes geprikkeld om endorfine aan te maken. Deze lichaamseigen pijnstillende stof zorgt direct voor verlichting. Ook ontspannen de spieren zich waardoor uw hele lijf beter en ontspannen aanvoelt.

https://tens.nl/