Rootkit Info
Image default
Vakantie

Een droom van een vakantiehuis.

Sinds de corona periode wordt het steeds aantrekkelijker; vakantie in eigen land. En zeker wanneer je graag vaker dan de twee weken in de zomervakantie naar een voor jou fijne en ontspannen bestemming gaat, zou je eens na kunnen denken over een vakantiehuis(je) ergens in het land. Maar wat zijn de mogelijkheden in de aanschaf van een vakantiehuis? 

Kopen van een vakantiehuis

Het eerste wat waarschijnlijk in je opkomt, is het kopen van een bestaand vakantiehuis op een vakantiepark of camping. Net zoals de huidige woningmarkt, is het vinden van een vakantiehuis momenteel niet gemakkelijk. In de corona periode hebben vele een vakantiewoning gekocht waardoor de markt nu wat krapper is, maar onmogelijk is het niet. 

Mocht je de ruimte hebben een vakantiehuis te kopen, dan is dit zeker een goede investering. In de tijden dat je niet zelf in je vakantiehuis zit is het namelijk mogelijk om het vakantiehuis te verhuren en hier dus inkomsten uit te halen. Wel moet je hierbij goed kijken naar de verhuur eisen/voorwaarden van het desbetreffende vakantiepark, want vaak zitten daar nog wat haken en ogen aan. 

Vakantiehuis buiten een vakantiepark

Naast het kopen van een bestaand vakantiehuis op een vakantiepark, is het natuurlijk ook mogelijk om een vakantiehuis te kopen buiten een vakantiepark of camping om. Wanneer je liever niet in aanraking komt met de drukte van een vakantiepark en volledig zelf wilt bepalen hoe en wanneer het vakantiehuis verhuurt wordt, kun je het beste de mogelijkheden bekijken van een bestaand vakantiehuis die zich niet bevindt op een vakantiepark. Voor de mogelijkheden hiervan kun je het beste contact opnemen met een vakantiewoning makelaar. 

Bouw zelf je vakantiehuis

Kun je geen bestaand vakantiehuis vinden die voldoet aan je wensen en binnen je budget past? Dan is het bouwen van een vakantiehuis ook nog altijd een mogelijkheid. Het bouwen van een vakantiehuis kan heel makkelijk zijn door bijvoorbeeld een prefab vakantiehuis te bouwen. Met een prefab vakantiewoning heb je een relatief korte bouw doorlooptijd doordat de onderdelen vooraf in de fabriek geproduceerd worden en vervolgens op locatie opgebouwd worden. 

Wat voornamelijk een struikelblok zal zijn bij de bouw van een vakantiehuis, is het vinden van grond waar het huis gebouwd mag worden. Je zult waarschijnlijk een voorkeur hebben voor een bepaald plekje in Nederland, dus de nummer 1 tip is om snel veel tijd door te gaan brengen in jouw favoriete plekje van Nederland en op zoek te gaan naar hét perfecte stukje grond voor jouw vakantiehuis. 

 

https://www.abs-bouwsystemen.nl/constructies/recreatiewoningen/