Goed voorbereid uw bevalling in met de geboortetens

Wilt u goed voorbereid uw bevalling ingaan en op een veilige manier de pijn van de weeën bestrijden? Zoekt u een alternatief voor de ruggenprik of pijnbestrijding met tabletten? De geboortetens is dan zeer geschikt voor u. De geboortetens is geschikt voor een ziekenhuisbevalling en een thuisbevalling. Waar een effectieve manier van pijnbestrijding voorheen alleen mogelijk was in het ziekenhuis, is het tegenwoordig dus ook mogelijk om op een goede, veilige en effectieve manier de pijn van weeën thuis te bestrijden.

Wat is de geboortetens en hoe werkt het?

Geboortetens, of tens, is een klein apparaat dat stroomsignalen afgeeft. Het apparaat is vergelijkbaar met de maat van een mobiele telefoon. Het tens apparaat is gebruiksvriendelijk, u kunt het gewoon zelf bedienen. Tens betekent Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie. Tens therapie wordt al tientallen jaren ingezet door medisch specialisten in klinieken en ziekenhuizen, zoals verloskundigen en fysiotherapeuten. Er is ruim wetenschappelijk onderzoek gedaan en het is bewezen doeltreffend. Om deze effectieve en veilige manier van pijnbestrijding voor iedereen mogelijk te maken is dus nu het tens apparaat ontwikkeld. Bij MaMMaTENS kunt u het geboortetens apparaat kopen of huren.

Uit het tens apparaat komen twee snoertjes waaraan elektroden pleisters bevestigd moeten worden. Deze pleisters moeten vervolgens op de huid geplakt worden. De plek waarop de pleisters geplakt dienen te worden is afhankelijk van de plek waar u pijn ervaart. Een duidelijke gebruiksaanwijzing met afbeeldingen helpt u hiervoor op weg.

Wanneer de pleisters op uw huid zitten kunt u de lichte stroomstootjes toedienen door een programma op het apparaat aan te zetten. Door de elektrische stimulatie worden de pijnsignalen richting de hersenen verminderd, maakt je lichaam de lichaamseigen pijnstillende stof endorfine aan en zal je hele lijf meer ontspannen.

De stroomstootjes zijn totaal niet pijnlijk, ze geven een licht tintelend gevoel. Tens is uitermate veilig voor u en voor uw baby.

Wordt het tens apparaat vergoed?

Wilt u weten of uw zorgverzekering een Tens apparaat vergoeding geeft? Inmiddels hebben veel zorgverzekeringen een vergoeding opgenomen in de polis voor het tens apparaat. Op de website van MaMMaTENS staat een overzicht van vergoedingen van verschillende zorgverzekeringen.

https://www.mammatens.nl/